Ppapageorgiou Nikos

Του Νικολάου Ιωάν. Παπαγεωργίου

  • Οι γιατροί αρρώστους.
  • Οι δικηγόροι παρανόμους.
  • Οι παπάδες αμαρτωλούς.
  • Οι πολιτικοί ηλιθίους.

Δεν έχω κάτι με τους ανθρώπους, απεναντίας τους εκτιμώ και τους σέβομαι απεριόριστα, πλην επειδή με «τσίγκλησε ο σοφισθείς τον τίτλο», εκθέτω περιληπτικά τις απόψεις μου για την κάθε μια από τις συγκεκριμένες κατηγορίες:

Γιατροί

Συνεργάστηκα με πολλούς στο παρελθόν. Εντυπωσιάστηκα από την ευσυνειδησία και την πίστη τους στο καθήκον της προσφοράς στην υγεία. Ήρωες, επιστήμονες πραγματικοί στο πόστο του ο καθένας, που όμως δεν αντιμετωπίζονται από τον κόσμο και την πολιτεία ως σώζοντες ζωές.

Κατά καιρούς διαδίδονται πολλά και διάφορα εις βάρος τους. Διερωτηθήκαμε άραγε, αν τα φημολογούμενα κατηγορητήρια αληθεύουν, ποιος τους έκανε έτσι; Ασφαλώς εμείς που υποεκτιμώντες το έργο και την προσφορά τους, τους αμείβουμε με πενιχρότατες απολαβές.

Δικηγόροι.

Πατερας όταν ρωτήθηκε πόσα παιδιά έχει και τι δουλειά κάνουν απάντησε χωρίς περιστροφή: Έχω δυο γιους που ο ένας είναι κλέφτης και ο άλλος ψεύτης. Τι είναι αυτά που μας λες κύριε για τα παιδιά σου; Ήρεμος απάντησε πως ο κλέφτης παριστάνει τον έμπορο και ο ψεύτης τον δικηγόρο, (ελαστικοί νόμοι, στραβά ματιά κ.λ.π.).

Παπάδες

Μερικοί ανέκαθεν διάλεγαν τα καλύτερα σημεία για τόπους λατρείας και προσευχής. Άλλοτε βλάστηση και νερά, άλλοτε θέα που σου κόβει την ανάσα, σχεδόν πάντοτε περιβάλλον που σε συνεπαίρνει και νιώθεις την ψυχή σου να ανεβαίνει. Διευκολύνεται βλέπετε η επικοινωνία τους με τον Ύψιστο όταν αυτοί δεόμενοι τον παρακαλούν να μας σώσει. Το ξέρω αμαρτάνω, πλην δεν ανησυχώ. Δεόμενος με ευλάβεια πιστεύω στην μακροθυμία του Θεού. Αφήνω στην άκρη τους δασκάλους του τρώγειν και πίνειν που ζουν με πεσκέσι, βέβαιοι όντες πως ο Πανάγαθος στους ουρανούς τους ετοιμάζει θέση.

Πολιτικοί και ηλίθιοι

Από τους 300 εθνοπατέρες της βουλής των Ελλήνων οι 69 είναι δικηγόροι. Τυχαίο;

Αν αντί του κορονοϊού γινόταν τεστ ηλιθιότητας, τότε θα βλέπαμε τι πραγματικά σημαίνει πανδημία.

Δυστυχώς οι ηλίθιοι (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου) είναι συνήθως μακριά από την εξουσία και τον μόνο που γνωρίζουν είναι ο ΒΟΛΕΥΤΗΣ τους. Οι παλαιότεροι θυμόμαστε τους αιτησιογράφους έξω από κάθε υπουργείο. Αυτούς που είχαν μισοέτοιμη την χαρτοσημασμένη αίτηση για την ικανοποίηση του αιτήματός μας. Και μεις μακάριοι και κύριοι με τα όλα μας, στην αναμονή μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των επερχομένων εκλογών. Οπότε φτου κι απ’ την αρχή. Υποβολή, αρμοδίως παρακαλώ, νέας αίτησης και ξανά στην αναμονή μέχρι να ξεχαστεί το πρόβλημα – αίτημα.

Θυμήθηκα τα παραπάνω γιατί τελευταία παρατηρήθηκε οργασμός πολιτικών συνεδρίων για δήθεν ανανέωση τους, την εκλογή νέων άφθαρτων αστέρων και την καδροποίηση των παλαιών, καθόσον ως φημολογείται, πλησιάζουν εκλογές.

Κρίμα που δεν κατάφερα να παραστώ στη σύναξη του δικού μου κόμματος, όπου και θα πρότεινα να συμπεριληφθούν στους νέους αστέρες, ο επιτυχημένος χρυσοχέρης τριχοκόφτης Τρύφων Σαμαράς, ο ήρωας απόγονος του Αχιλλέα λοχαγός των Φαρσάλων Τσακατσούκας, ως επίσης και ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ του survivor. Λες κι αν γίνουν εκλογές -όποτε αυτές γίνουν- ο κόσμος θα σιτίζεται πλέον με χρυσά κουτάλια και όχι σε πορείες διαμαρτυρίας όπου τώρα τελευταία τους παρέχεται σουβλάκι εις διπλούν άνευ πίττας.

Δεν είναι θέμα του παρόντος να ασχοληθώ και με άλλες κατηγορίες ανθρώπων. Του παρόντος είναι οι αδίστακτοι Μογγόλοι που καθυβρίζουν ανυπόστατα και χυδαιότατα τον πρωθυπουργό της χώρας, πολλαπλασιάζουν καθημερινά τις απειλές τους εναντίον της πατρίδος μας, διευκολύνουν ορδές ποικιλόχρωμων ομοθρήσκων και ομοϊδεατών τους, δημιουργούντες τεράστιο πρόβλημα στις περιοχές του Έβρου και των νησιών, καταστρέφουν και λεηλατούν τα ιερά κειμήλια της Αγίας Σοφίας, διενεργούν έρευνες υδρογονανθράκων στα καταγάλανα ελληνικά νερά, παραβιάζουν με οπλισμένα πολεμικά αεροσκάφη τον εναέριο μας χώρο.

Για τα προαναφερθέντα διακεκριμένοι έλληνες κρούουν τον κώδωνα του ορατού πλέον κινδύνου και δεν αποκλείουν υλοποίηση των απειλών τους, πλην εμείς θιασώτες του ύπνου του δικαίου καθεύδομεν κατακεραυνώνοντάς τους με αυστηρές προειδοποιήσεις και προσφυγές εδώ κι εκεί. Το μάννα εξ ουρανού, το οποίο αναζητούμε και το οποίο ποτέ δεν μας τίμησε με την παρουσία του, ούτε τούτη τη φορά θα έρθει παρά τις όποιες υποσχέσεις. Ας μην είμαστε αφελείς.

Κλείνοντας.

Σαρανταποδαρούσα υπέφερε από ρευματισμούς. Επισκέφτηκε γιατρό ο οποίος της είπε πως το πράγμα είναι πολύ απλό: Ο πόνος πολλαπλασιάζετε επειδή έχεις 40 πόδια. Της πρότεινε να γίνει σκύλος με 4 πόδια, οπότε ο πόνος θα είναι 10 φορές μικρότερος. Πολύ ωραία, συμφώνησε η σαρανταποδαρούσα, αλλά πως θα γίνω σκύλος;

Απάντηση γιατρού: Αυτό δεν είναι δικιά μου δουλειά. Εγώ προτάσεις κάνω. Δεν τις εκτελώ κιόλας.

Ο νοών νοήτω.

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …