Moysiki Sxoli D Pylis (1)

Με πολλή μουσική, τραγούδι, αλλά & πολύ κόσμο, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην ΤΚ του Αγ. Βησσαρίωνα & στον αύλειο χώρο του πρώην Δημ. Σχολείου, γιορτή τελετής λήξης της εκπαιδευτικής χρονιάς, για τη νεοϊδρυθείσα Μουσική Σχολή Δήμου Πύλης.

Ηχοχρώματα & νότες, παντρεμένα εξαιρετικά με την παρθένα φύση στα ριζά του μαγευτικού Κόζιακα, οι 45 μικροί καλλιτέχνες της Μουσικής Σχολής του Δ. Πύλης, χάρισαν μια μελωδική & συνάμα ρομαντική βραδιά στο πολυπληθές κοινό τους, το οποίο τους αντάμειψε με την σειρά του, με ένα ειλικρινές & δαψιλές χειροκρότημα.

Οι μαθητές της σχολής από τους πιο μικρούς έως & τους μεγαλύτερους, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους, παρουσίασαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, όλα όσα διδάχτηκαν μέσα στη χρονιά που πέρασε, ενώ η χορωδία της Σχολής υπό την επιμέλεια της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας κ. Όλγας Κουτσιαλιάρη, ξεσήκωσε τους πάντες, ερμηνεύοντας γνωστά τραγούδια του έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Σχολής κα Όλγα Κουτσιαλιάρη, η οποία εκθείασε την επιμονή και τον ρόλο του Δημάρχου κ. Κ. Μαράβα, αλλά & της αντιπροέδρου του ΟΚΠΑΔ κας Μαρίνας Πανάγου, καθώς & όσων στήριξαν αυτή την ιδέα, την ίδρυση και λειτουργία της Μουσικής Σχολής στο Δ. Πύλης, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας και η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΔ κα Μαρίνα Πανάγου.

Στη σκηνή ανέβηκε κι ένας άλλος συνδημότης μας μουσικός, ο Απ. Καραδήμας, ο οποίος και με τη βοήθεια από το σαντούρι του, παρουσίασε μια σειρά γνωστών τραγουδιών των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, επ’ αφορμής και της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

Τα μαθήματα της Σχολής και τυπικά τελειώνουν στις 24 & 25 του μηνός, ημερομηνίες κατά τις οποίες θα διεξαχθούν και οι προβλεπόμενες εξετάσεις.

Με το πέρας της εκδήλωσης δωρήθηκε στους μαθητές από ένα μπλουζάκι με το λογότυπο της Σχολής, ενώ στην κα Κουτσιαλιάρη και από τον Δήμαρχο, της απονεμήθηκε για την έως τώρα προσφορά της, μικρογραφία πίνακα, με ζωγραφισμένη την τοξωτή γέφυρα, σε γυάλινη επιφάνεια.

Να θυμίσουμε πως η Μουσική Σχολή Δήμου Πύλης, λειτουργεί σε ένα σύγχρονο , ανακαινισμένο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο του πρώην Δημ. Σχολείου Αγ. Βησσαρίωνα, έχει στελεχωθεί με έμπειρο διδακτικό προσωπικό, με μοντέρνες υποδομές και μέσα διδασκαλίας, αποτελώντας ένα σύγχρονο μουσικό εκπαιδευτήριο για το Δήμο μας.

Στη νεοσύστατη Σχολή, πρωτοποριακός θεωρείται ο θεσμός της προπαίδειας, που θα αποτελέσει για τα παιδιά από μικρή ακόμη ηλικία, το σκαλοπάτι για την είσοδό τους στον μαγικό κόσμο της μουσικής, από ηλικία 3-5 ετών.

Να θυμίσουμε για άλλη μια φορά, πως στην νεοϊδρυθείσα Μουσική Σχολή Δ. Πύλης, λειτουργούν τα παρακάτω τμήματα…:

Εγχόρδων οργάνων

Πληκτροφόρων

Κρουστών

Παραδοσιακής μουσικής

Λαϊκής Μουσικής

Ανώτερων θεωρητικών

Προσχολικής αγωγής

Χορωδίες.

***Σε κάποια σημεία του βίντεο δεν υπάρχει ήχος, λόγω αποκλεισμού του από το youtube, όπως προκύπτει μετά από αξίωση πνευματικών δικαιωμάτων, κομμάτια που ακούγονται στο βίντεο.

Moysiki Sxoli D Pylis (39)

Moysiki Sxoli D Pylis (38)

Moysiki Sxoli D Pylis (37)

Moysiki Sxoli D Pylis (36)

Moysiki Sxoli D Pylis (35)

Moysiki Sxoli D Pylis (32)

Moysiki Sxoli D Pylis (30)

Moysiki Sxoli D Pylis (29)

Moysiki Sxoli D Pylis (28)

Moysiki Sxoli D Pylis (27)

Moysiki Sxoli D Pylis (26)

Moysiki Sxoli D Pylis (25)

Moysiki Sxoli D Pylis (24)

Moysiki Sxoli D Pylis (23)

Moysiki Sxoli D Pylis (22)

Moysiki Sxoli D Pylis (21)

Moysiki Sxoli D Pylis (19)

Moysiki Sxoli D Pylis (18)

Moysiki Sxoli D Pylis (17)

Moysiki Sxoli D Pylis (16)

Moysiki Sxoli D Pylis (15)

Moysiki Sxoli D Pylis (14)

Moysiki Sxoli D Pylis (13)

Moysiki Sxoli D Pylis (12)

Moysiki Sxoli D Pylis (11)

Moysiki Sxoli D Pylis (10)

Moysiki Sxoli D Pylis (9)

Moysiki Sxoli D Pylis (8)

Moysiki Sxoli D Pylis (7)

Moysiki Sxoli D Pylis (5)

Moysiki Sxoli D Pylis (4)

Moysiki Sxoli D Pylis (3)

Moysiki Sxoli D Pylis (2)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Μιχαλάκης: Η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους ενωμένους για τη Θεσσαλία!

Θα ήθελα να συγχαρώ τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα για τη νίκη τ…