5846_1r24

Ανασκόπηση 22 μελετών έδειξε ότι οι άντρες δεν πρέπει να πιέζουν τα γεννητικά τους όργανα στη σέλα του ποδηλάτου, συνδέοντας το μούδιασμα στην περιοχή με τη στυτική δυσλειτουργία.

Αναφορικά με το πώς μπορούν να αποφύγουν τον πόνο στη σέλα, στις καλύτερες λύσεις περιλαμβάνεται η επιλογή καθίσματος «χωρίς μύτη», ώστε να ανακατευθύνεται η πίεση από την περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Η ανασκόπηση του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Wroclaw στην Πολωνία, επισημαίνει ότι άλλες κοινές αιτίες μουδιάσματος των γεννητικών οργάνων στους άνδρες ποδηλάτες μπορεί επίσης να είναι η κακή τεχνική οδήγησης και ο λάθος τύπος ποδηλάτου.

Ο Δρ. Ιπποκράτης Σαρρής, σύμβουλος αναπαραγωγικής ιατρικής και διευθυντής του King’s Fertility, δήλωσε: «Σύμφωνα με μία υπόθεση, η νευρική βλάβη από την πίεση του ποδηλάτου μπορεί να προκαλέσει απώλεια της αίσθησης και προβλήματα με τις στύσεις. Το ποδήλατο συνδέεται με τη στειρότητα, αλλά χρειάζεται περισσότερη έρευνα».

Ο Kamil Litwinowicz, κύριος συγγραφέας από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Wroclaw, δήλωσε: «Πολλοί άνδρες αισθάνονται δυσφορία όταν κάνουν ποδήλατο και υπάρχουν ανησυχίες ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σεξουαλικά προβλήματα. Υπάρχουν επίσης ισχυρές ενδείξεις ότι η καθιστική ζωή συνδέεται με τη στυτική δυσλειτουργία, επομένως το ποδήλατο ως μορφή δραστηριότητας θα μπορούσε να μειώσει αυτόν τον κίνδυνο. Δεν θέλουμε οι άντρες να σταματήσουν το ποδήλατο, αλλά να εξετάσουν πρακτικές όπως το να στέκονται στα πετάλια ή να χρησιμοποιούν διαφορετική σέλα».

Περσινή επιστημονική ανασκόπηση έξι μελετών διαπίστωσε ότι οι άνδρες ποδηλάτες είχαν διπλάσιες πιθανότητες να υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία και άλλες παθήσεις.

Η σέλα του ποδηλάτου μπορεί να ασκήσει πίεση στα νεύρα και να επιβραδύνει προσωρινά τη ροή του αίματος, προκαλώντας μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα στα γεννητικά όργανα, οδηγώντας τελικά σε στυτική δυσλειτουργία.

Η νέα ανασκόπηση εξέτασε διάφορα σχέδια σέλας, ποδηλάτων και τιμονιών για να διερευνήσει πώς επηρεάζουν την περιοχή των γεννητικών οργάνων των ανδρών.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι σέλες χωρίς μύτη μειώνουν την πίεση στην περιοχή.

Μελέτη σε αστυνομικούς που οδηγούσαν ποδήλατο με σέλα χωρίς μύτη για έξι μήνες, διαπίστωσε ότι το 82% ανέφεραν έλλειψη μουδιάσματος μετά τη χρήση, σε σύγκριση με μόλις 27% πριν.

Οι αστυνομικοί ανέφεραν επίσης μείωση των συμπτωμάτων στυτικής δυσλειτουργίας.

Η ανασκόπηση εξέτασε στοιχεία από έξι μελέτες σε άνδρες που κάθονταν σε ποδήλατα, και διαπίστωσε μειωμένη ροή αίματος στα γεννητικά όργανα.

Το να στέκεται κανείς συνδέθηκε με υψηλότερη ροή αίματος στα γεννητικά όργανα. Οι επιστήμονες συμβουλεύουν τους άνδρες ποδηλάτες να στέκονται όρθιοι στα πεντάλ κάθε 10 λεπτά ως μια δυνάμει «αποτελεσματική» και εύκολη λύση.

Πηγή:ygeiaonline.gr, Mail Online

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…