5o Gymnasio (1)

Οι εκδηλώσεις της σημερινή ημέρας στο σχολείο μετέφεραν πολλά και διαφορετικά μηνύματα. Καταρχάς οι μαθητές/τριεςενημερώθηκαν  για τα έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε όλο τον κόσμο.  Τα παιδιά της χορωδίας έψαλλαν κάλαντα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια στα Ελληνικά και Αγγλικά.

Το σχολείο θέλοντας να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το πνεύμα των ημερών και να καλλιεργήσει αξίες  αγάπης, ενότητας, αδελφοσύνης και προσφοράςπρόβαλε την   ταινία «Καλά Χριστούγεννα». Μια αντιπολεμική ταινία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αναφέρεται στη  συγκλονιστική ιστορία όπου οι στρατιώτες, τα Χριστούγεννα του 1914,  εγκατέλειψαν τα χαρακώματα, αντάλλαξαν  ευχές με τον εχθρό, και έπαιξαν ποδόσφαιρο σε μια αυθόρμητη εκεχειρία που έμεινε στην παγκόσμια ιστορία.

Η χορωδία του Σχολείου με μαέστρο την μουσικό  κ. Ζάχου Αικατερίνη βγήκε από τους χώρους του σχολείου και έψαλλε τα κάλαντα στη γειτονιά προσφέροντας  χαρά και αγαλλίαση και υπενθυμίζοντας συγχρόνως το δοτικό πνεύμα των Χριστουγέννων που πρέπει να φωλιάσει μέσα μας.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας  κ. Βακουφτσή, κ. Βράντζα, κ. Ζάχου και κ. Τζιοβάρα οι οποίοι  οργάνωσαν και βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτήη εκδήλωση.Επίσης συγχαίρουμε τους μαθητές/τριές μας για τις εξαιρετικές παρουσιάσεις που ετοίμασαν και τα παιδιά της χορωδίας για την άψογη εμφάνισή τους.

Ευχόμαστε  η μαγεία των Χριστουγέννων να αγγίξει όλους τους ανθρώπους, να τους κάνει καλύτερους και να χαρίσει Υγεία, Αγάπη, Ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Χρόνια πολλά, Καλή Χρονιά

5o Gymnasio (6)

5o Gymnasio (5)

5o Gymnasio (4)

5o Gymnasio (3)

5o Gymnasio (2)

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…