Agor

Το ποσό των 29.041.250 ευρώ αναμένεται να καταβληθεί τις επόμενες ημέρες σε 1.106 νέους αγρότες της Θεσσαλίας, δικαιούχους του προγράμματος «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ (μεταβατική περίοδο 2021 και 2022, 3η πρόσκληση), καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σχετική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι χάρη στις συντονισμένες ενέργειες του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας επιτεύχθηκε η αύξηση του αρχικού ποσού που κατανέμεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας κατά 13.350.000 ευρώ και έτσι το συνολικό ποσό διαμορφώνεται στα 57.852.000 ευρώ, πετυχαίνοντας έτσι την ένταξη περισσότερων υποψηφίων στη συγκεκριμένη δράση ενώ για πρώτη φορά διπλασιάστηκε η ενίσχυση ανά δικαιούχο, φτάνοντας έως 40.000 ευρώ.

«Στηρίζουμε στην πράξη τους νέους αγρότες που επέλεξαν να μείνουν στην ύπαιθρο και να παράγουν. Ευχαριστώ τις υπηρεσίες μας που έτρεξαν γρήγορα τις διαδικασίες και έτσι τις επόμενες μέρες θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων το ποσό που τους αναλογεί.

Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής δίνοντας ανάσες αισιοδοξίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η  Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης στη χώρα που στηρίζει τους ανθρώπους της παραγωγής με έργα και δράσεις  συνολικού προϋπολογισμού  1,598 δις ευρώ απ όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Η Νικολέτα Τζιωρτζιώτη, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Αγρότισσας. «Ή ηρωίδα της υπαίθρου»

       Μάνα-Γη-Γυναίκα-Λεβεντογεννημένη-Ευλογημένη για τους καρπούς της.   Γιατί η γη…