panamapapers_1 copy

Τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των off shore εταιριών και ιδρυμάτων που φιγουράρουν στα περίφημα Panama Papers αναζητούν οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές! Γι’ αυτό το λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικοί εισαγγελείς πρόκειται εντός των προσεχών ημερών να αποστείλουν αιτήματα δικαστικής συνδρομής στις δικαστικές αρχές του Παναμά.

Παράλληλα, έχουν ήδη αρχίσει εξονυχιστικούς ελέγχους για τα ελληνικής υπηκοότητας πρόσωπα που περιλαμβάνονται στα Panama Papers ως μέλη υπεράκτιων εταιριών και ιδρυμάτων.

Το σκάνδαλο με τα Panama Papers που έχει συγκλονίσει τον κόσμο, προκαλώντας πολιτικές αναταράξεις σε πολλές χώρες (Ισλανδία, Μάλτα) προκλήθηκε όταν δημοσιοποιήθηκαν λίστες ατόμων που διακινούσαν και μαύρο χρήμα μέσω εταιρειών με έδρα τον Παναμά.

Ανάμεσα στα ονόματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Interational Consortium of Investigative Journalists (Ένωση Ερευνητών Δημοσιογράφων) περιλαμβάνεται και το όνομα του δικηγόρου και στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου καθώς και τα ονόματα των Σπ. Μεταξά, Κων. Λαναρά, Π. Πετρίδη, Α. Πατούνη και άλλων.

Για όλους τους αναφερόμενους στα Panama Papers κλιμάκιο των οικονομικών εισαγγελέων (Ελένη Τουλουπάκη και άλλοι) ήδη διενεργούν συστηματικούς ελέγχους.

Πηγή:newsit.gr

Load More Related Articles
Load More In Οικονομία
Comments are closed.

Check Also

Άτρωτος ο Μαράβας, μέσα από μια μεγαλειώδη νίκη! Δεν βρέθηκε ακόμη η «Αχίλλειος πτέρνα» του (βίντεο/φωτό)

«Άτρωτος» τελικά αποδείχτηκε για άλλη φορά και στην 3η κατά σειρά εκλογική μάχη, για την κ…