Metavasi

Το Σχολείο  διοργάνωσε  τη «Μέρα Γνωριμίας» (Open Days), μια μέρα  επισκέψεων μαθητών/τριών  Δημοτικών Σχολείων στο 5ο Γυμνάσιο με σκοπό την άμεση επαφή και την εξοικείωση των μικρών μαθητών/τριών με το μελλοντικό τους σχολικό περιβάλλον.  Έτσι, μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων επισκέφθηκαν το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο διευκόλυνσης της μετάβασης μαθητών/τριων Δημοτικών σχολείων στο Γυμνάσιο. Η ομαλή  μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο αποτελεί μια ολόκληρη διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει όλες τις περιπλοκές που συνεπάγεται μια αλλαγή.  Είναι μια μετάβαση από την παιδική ηλικία στην εφηβική, από το γνώριμο χώρο του Δημοτικού σχολείου στον άγνωστο του Γυμνασίου.

Ωστόσο οι μικροί μαθητές σύντομα ένοιωσαν οικεία με το καλωσόρισμα που τους επιφύλαξαν οι μαθητές/τριες του σχολείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων κ. Σμιξιώτη Φανή. Την περιήγηση στους χώρους του σχολείου ανέλαβαν μαθητές του Σχολείου οι οποίοι μεταξύ των άλλων μίλησαν για την εμπειρία τους στο Γυμνάσιο, τα συναισθήματά τους,  και τις προσδοκίες τους. Ενθάρρυναν τους μικρούς μαθητές στα πρώτα τους βήματα και τους ενέπλεξαν σε διαδραστικά παιχνίδια μάθησης.

Η κ.  Βακουφτσή οδήγησε τους μαθητές/τριες στο Εργαστήριο Πληροφορικής όπου είχαν την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας στο διαδραστικό πίνακα και να πειραματιστούν με τα ρομποτάκια του σχολείου. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών και συμμετείχαν σε πειράματα Φυσικής με την καθοδήγηση του κ. Καρκανιά. Τέλος οι μαθητές/τριες κατέληξαν στο Γυμναστήριο του σχολείου όπου είχαν  την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αντοχές και δυνάμεις τους με τη βοήθεια του  κ. Καλλιάρα.

Ήταν μια διασκεδαστική εμπειρία κατά την οποία οι μελλοντικοί μαθητές του 5ου Γυμνασίου αλληλεπίδρασαν με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας τους και με ευχάριστο, φιλικό και παιγνιώδη τρόπο προετοιμάστηκαν για την αλλαγή που θα μπει στη ζωή τους.

OPen Days (1)

OPen Days (2)

OPen Days (3)

OPen Days (4)

OPen Days (5)

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Κ. Μαράβας από Πύλη: Όσες οι χιλιάδες σταγόνες της αποψινής βροχής, τόσες & οι ψήφοι στην κάλπη του Συνδυασμού μας την Κυριακή!(βίντεο/φωτό)

«Γκρέμισε» το Πνευματικό Κέντρο της Πύλης ο Κώστας Μαράβας… Πρωτόγνωρη και απρόσμενη…