5cc60458825e63434a6d3183

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα παρέστη, μεταξύ άλλων επισήμων, στην πασχαλινή δεξίωση που παρέθεσε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος.

Με τη φυσική του παρουσία ο Πρόεδρος της Αλβανίας εκτιμάται ότι θέλησε να εκφράσει τις ευχαριστίες και την ικανοποίησή του για τη συμβολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας στην κοινωνία της χώρας.

Εξάλλου η αρμονική συνύπαρξη των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αλβανία επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι στη δεξίωση προσήλθαν για να ευχηθούν στο Μακαριώτατο, οι επικεφαλής όλων των Εκκλησιών στη γειτονική χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χιλιάδες πιστοί παρακολούθησαν φέτος την Αναστάσιμη Λειτουργία, την Περιφορά του Επιταφίου και τις άλλες Λειτουργίες στην αλβανική πρωτεύουσα.

«Η αναστάσιμη ελπίδα δεν αναφέρεται σε κάποια αόριστη ιδέα, αλλά είναι συνδεδεμένη με ένα Πρόσωπο, τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό, ο οποίος εκουσίως υπέστη φρικτά βασανιστήρια, σταυρώθηκε νικώντας τον θάνατο. Η αναφώνηση Χριστός Ανέστη δεν δηλώνει ότι ανέστη ο Θεός -η θεότητα δεν πεθαίνει- αλλά ανέστη ο Θεάνθρωπος Χριστός και συνανέστησε την ανθρώπινη φύση, την οποία προσέλαβε «εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου»», τονίζει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του για το Πάσχα ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος.

Πηγή:documentonews.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…