china-aerodromio

Μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια τέθηκε στη διάθεση του κοινού το νέο διεθνές αεροδρόμιο της Κίνας.

Η παρθενική πτήση από το Διεθνές Αεροδρόμιο Τσενγκντού Τιανφού απογειώθηκε με προορισμό το Πεκίνο, κι έτσι το Τσενγκντού -πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν- έγινε πλέον επίσημα η τρίτη μεγαλούπολη της Κίνας που διαθέτει δύο διεθνή αεροδρόμια, μετά το Πεκίνο και τη Σαγκάη.

Το νέο αεροδρόμιο κόστισε περίπου 10,8 δισ. δολάρια και μπορεί σ’ αυτή τη φάση να εξυπηρετεί έως και 60 εκατ. ταξιδιώτες ετησίως, προσφέροντάς τους πρόσβαση στη νοτιοδυτική αυτή περιοχή της Κίνας.

Αυτή τη στιγμή το αεροδρόμιο διαθέτει τρεις διαδρόμους και δύο τερματικούς σταθμούς, καλύπτοντας έκταση συνολικού εμβαδού 710.000 τ.μ., ενώ αργότερα θα καλύπτει διπλάσια έκταση και θα εξυπηρετεί διπλάσιο αριθμό επιβατών ετησίως.

Σχεδιάστηκε από κονσόρτσιουμ των China Southwest Architectural Design and Research Institute, China Airport Construction Group Corporation και της γαλλικής ADP Ingenierie.

Η Κίνα έχει βάλει στόχο να διαθέτει 400 αεροδρόμια μέχρι το 2035 -μια τεράστια αύξηση από τα 241 που λειτουργούν σήμερα- σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης στις αρχές του τρέχοντος έτους. To πιο γνωστό αεροδρόμιο που άνοιξε τα τελευταία χρόνια στη χώρα είναι το τεράστιο, φουτουριστικό Bejing Daxing, που εγκαινιάστηκε προ διετίας στο Πεκίνο, με τερματικό σταθμό ίσο σε μέγεθος με 97 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Πηγή:pronews.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

ΟΠΕΚΑ: Επίδομα 600 ευρώ – Ποιοι το δικαιούνται

Εκπνέει στις 30 Οκτωβρίου η προθεσμία για το επίδομα 600 ευρώ του ΟΠΕΚΑ Στις 30 Οκτωβρίου …