rpt

Με τρείς νέες μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ωριμάζει έργα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τις συμβάσεις για την εκπόνηση μελετών που οδηγούν σε  νέα  οδικά έργα  στα τμήματα  Καρδίτσα- Μητρόπολη και  Ζαΐμι-Κέδρος και  για την ολοκλήρωση των διαδικασιών κτηματολογίου και απαλλοτριώσεων σε άλλα πέντε οδικά έργα που προωθούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  στην περιοχή της Καρδίτσας.

Αναλυτικά:

-«Συμπληρωματικές Μελέτες σε τμήματα του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Καρδίτσας»

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η συμπλήρωση και επικαιροποίηση παλαιότερων οδικών μελετών σε θέματα κτηματολογίου  και  απαλλοτριώσεων, προκειμένου τα έργα να είναι πλήρως ώριμα για χρηματοδότηση και κατασκευή. Ειδικότερα, η σύμβαση παρέχει στοιχεία για τη συμπλήρωση και επικαιροποίηση του κτηματολογίου, καθώς και την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων των παρακάτω εγκεκριμένων μελετών:

  1. Μελέτη Ε.Ο. Καρδίτσας – Τρικάλων (στο τμήμα Καρδίτσα – Αρτεσιανό)
  2. Μελέτη οδού Βραγκιανά – Ρόγκια – Όρια Ν. Ευρυτανίας
  3. Μελέτη οδού Αργύρι – Γέφ. Καταφυλλίου
  4. Μελέτη οδού Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα
  5. Μελέτη παράκαμψης Νεοχωρίου Καρδίτσας

-«Συμπληρωματικές Μελέτες βελτίωσης επαρχιακής οδού 1 – σύνδεση με Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε65)»

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η συμπλήρωση και βελτίωση της εγκεκριμένης μελέτης «Αγιοπηγή – Κέδρος» σε τμήμα μήκους 14 χλμ περίπου, από την Τ.Κ. Ζαϊμίου έως την Τ.Κ. Κέδρου. Η σύμβαση εντάσσεται στα πλαίσια της βελτίωσης της ασφάλειας και των κυκλοφοριακών χαρακτηριστικών της οδού «Καρδίτσα – Αγιοπηγή – Κέδρος – Ε65». Το τμήμα «Αγιοπηγή – Ζαΐμι» έχει ολοκληρωθεί, ενώ για το τμήμα «Κέδρος – σύνδεση με Ε65» εκπονείται ήδη μελέτη στα πλαίσια άλλης σύμβασης.

Η  σύμβαση περιλαμβάνει:

  1. Μετατροπή ισόπεδων κόμβων σε κυκλικούς κόμβους
  2. Μελέτη νέων κυκλικών κόμβων
  3. Μελέτη παράπλευρων οδών
  4. Υδραυλική μελέτη όλων των οδικών έργων
  5. Συμπλήρωση μελέτης κτηματολογίου
  6. Μελέτη ηλεκτροφωτισμού

-«Μελέτη βελτίωσης οδικής ασφάλειας οδικού δικτύου Π.Ε. Καρδιτσας»

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκπόνηση προκαταρκτικής μελέτης τμήματος της επαρχιακής οδού Καρδίτσας – Μητρόπολης, μήκους  περίπου 2,4 χλμ. Σκοπός της μελέτης είναι να παρέχει προτάσεις βελτίωσης της κυκλοφορίας και της ασφάλειας πεζών και οχημάτων, βάσει των γενικότερων λειτουργικών απαιτήσεων, προκειμένου να ανατεθούν στη συνέχεια οι οριστικές μελέτες. Η σύμβαση περιλαμβάνει προωθημένη μελέτη αναγνώρισης της οδού, προκαταρκτική μελέτη δύο (2) κυκλικών κόμβων και προκαταρκτική υδραυλική μελέτη.

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Δ. Τρικκαίων: Διαβούλευση για άλλα 20 εκ.€ σε έργα αντιπλημμυρικά, επιχειρηματικότητας, κοινωνικής στήριξης

Με τη δεύτερη φάση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει …