Nasiakopoulos

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑ κ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2021

 

Ιδιαίτερης σημασία  ήταν η ομιλία του Προέδρου της ΠΕΔΘ κ. Νασιακόπουλου , δημάρχου Δήμου Κιλέλερ, στο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη .

Ο κ. Νασιακόπουλος  αναφέρθηκε στα πιο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την Α’θμια Αυτοδιοίκηση  τονίζοντας την ανάγκη για την άμεση κοστολόγηση όλων των μεταφερομένων αρμοδιοτήτων από το κράτος στην Αυτοδιοίκηση .

Σε αντίθετη περίπτωση , όπως είπε,  ο Δήμοι θα καλούνται να υλοποιούν  αρμοδιότητες χωρίς τους αντίστοιχους οικονομικούς πόρους και χωρίς υπαλλήλους. Ο διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων μεταξύ Α΄και Β΄βαθμού Αυτοδιοίκησης  είναι επίσης ιδιαίτερης σημασίας  για να αποφεύγονται περιπτώσεις αλληλοκαλύψεων και παρεξηγήσεων.

Τόνισε επίσης την ανάγκη της αύξησης των ΚΑΠ αλλά και των επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων κατανομής των,  προσθέτοντας κριτήρια που αφορούν σε ειδικές περιπτώσεις πεδινών Δήμων όπως μήκος αγροτικής οδοποιίας και έκτασης.

Η άμεση στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό και ιδιαίτερα των μικρών Δήμων, είναι υπόθεση πρώτης προτεραιότητας « εάν θέλουμε την Αυτοδιοίκηση Α΄βαθμού να είναι πιο αποτελεσματική , πιο άμεση, πιο χρήσιμη και πιο κοντά στον πολίτη» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Επίσης η καταστατική θέση των αιρετών είναι ένα σοβαρό ζήτημα που η πολιτεία πρέπει να αντιμετωπίσει και να  δώσει άμεσα λύση, ώστε οι αιρετοί στο σύνολό τους να έχουν τη δυνατότητα να επιτελούν το έργο τους με υπευθυνότητα και σοβαρότητα χωρίς όμως να ευρίσκονται συνεχώς σε καθεστώς απειλής .

Κλείνοντας ο κ. Νασιακόπουλος συνεχάρη το ΔΣ και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου για την άρτια οργάνωση του συνεδρίου, διατυπώνοντας την ευχή για ένα επόμενο Συνέδριο με περισσότερους αιρετούς και μακριά από την απειλή της πανδημίας.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…