deliligas_87

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, με την ανάδειξη νέας ηγεσίας τον προσεχή Δεκέμβριο, έχω να πω τα εξής:

Το ότι είμαι κομματικό στέλεχος της ΝΔ, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρουν οι όποιες εξελίξεις και στους άλλους πολιτικούς χώρους, όσο μάλλον σ΄ένα μεγάλο και ιστορικό κόμμα όπως είναι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Γιατί επειδή ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα, πρέπει να υπάρχουν ισχυρές κυβερνήσεις αλλά και ισχυρές αντιπολιτεύσεις.

Και αυτό αποδείχθηκε επί της ουσίας στις εκλογές του 1974, όταν ο Καραμανλής είχε λάβει τότε το ιλιγγιώδες ποσοστό του 54% και ο Παπανδρέου είχε έρθει τρίτο κόμμα με 12%, πίσω από την ισχυρή τότε Ένωση Κέντρου του Γ. Μαύρου με 20,4%.

Με το προσωπικό πολιτικό μου αισθητήριο και την εμπειρία που έχω ύστερα από τόσα χρόνια ενασχόλησης με τα κοινά, καταλήγω στο συμπέρασμα πως μόνο δύο άνθρωποι μπορούν να οδηγήσουν και πάλι σε συσπείρωση και αναγέννηση το άλλοτε πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ. Και αυτοί είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Λοβέρδος, δύο ιστορικά στελέχη της Κεντροαριστεράς που μπορούν και πάλι να κάνουν ισχυρή την παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ώστε να μπορεί να υπάρξει και πάλι στην Ελλάδα μια ισχυρή αντιπολίτευση.

Για τους υπόλοιπους διεκδικητές της εξουσίας, έχω να πω πως πρόκειται για ικανά στελέχη, σέβομαι την προσωπική τους διαδρομή και την όποια μικρή ή μεγαλύτερη πολιτική τους ιστορία, θεωρώ όμως ότι στη δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορούν να εμπνεύσουν και να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Υ.Σ. Όταν ακούω πολιτικά στελέχη της κεντροαριστεράς και της αριστεράς να κάνουν λόγο περί «δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων», υπονοώντας τους εαυτούς τους αλλά και τα κόμματα που εκπροσωπούν, πραγματικά απορώ και θλίβομαι. Εμένα τουλάχιστον κάτι τέτοιες εκφράσεις και με θίγουν και με ενοχλούν. Δηλαδή οι Νεοδημοκράτες δεν είναι δημοκρατικοί και προοδευτικοί άνθρωποι; Μόνο όσοι ανήκουν στην αριστερά έχουν αυτά τα προνόμια; Κάποια στιγμή αυτή η τεχνητή ψεύτικη πλάνη θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει άπαξ δια παντός!

Μπάμπης Δ. Δεληλίγκας-Πρώην Γεν. Γραμματέας της ΝΔ στα Τρίκαλα

 

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…