KDAP Aerostato (1)

Με την γνωστή ιατρική μέθοδο της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) ήρθαν σε επαφή οι μαθητές του ΚΔΑΠ «Το Αερόστατο της Πηγής» την περασμένη Τρίτη. 

Μέσα από ένα ενδιαφέρον και άκρως εποικοδομητικό σεμινάριο που πραγματοποίησε η κυρία Οικονόμου Λαμπρινή, παιδαγωγός-εκπαιδεύτρια Βασικής Υποστήριξης Ζωής (BLS) και Μέλος της Ελληνικής Προνοσοκομειακής Φροντίδας, τα παιδιά ενημερώθηκαν για την αξία της προσφοράς και της βοήθειας σε άτομα που ενδεχομένως να βρεθούν σε κίνδυνο και κατά πόσο με απλά αλλά προσεκτικά βήματα μπορεί η βοήθεια μας να είναι σωτήρια.  

Με τη βοήθεια Εκπαιδευτικού Προπλάσματος Ενήλικα, η κα Οικονόμου έδειξε στους μαθητές τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ασκήσουν βασική υποστήριξη ζωής σε περίπτωση που βρεθούν σε μια τέτοια περίσταση και παρουσίασε βήμα-βήμα τις κινήσεις που χρησιμοποιούνται ώστε να πραγματοποιηθεί ορθά και αποτελεσματικά η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). 

Στα πλαίσια του σεμιναρίου, τα παιδία ενημερώθηκαν επίσης για την χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απιδωνιτή (ΑΕΑ).

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα, η οποία ενθουσίασε τους μαθητές, αποτέλεσε μια όμορφη εκπαιδευτική εμπειρία καθώς τα ίδια τα παιδιά, με την ανάλογη βοήθεια κα καθοδήγηση, πραγματοποίησαν την μέθοδο ΚΑΡΠΑ σε Πρόπλασμα Ενήλικα.

KDAP Aerostato (12)

KDAP Aerostato (11)

KDAP Aerostato (10)

KDAP Aerostato (9)

KDAP Aerostato (8)

KDAP Aerostato (7)

KDAP Aerostato (6)

KDAP Aerostato (5)

KDAP Aerostato (4)

KDAP Aerostato (3)

KDAP Aerostato (2)

 

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Ευχαριστήριο μήνυμα της νεοκλεγείσας προέδρου της ΤΚ Στουρναραίικων

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου έλαβαν τέλος την προηγούμενη Κυριακή. Τα συναισθή…