i3mgltiuzvilgfbslycj

Εξιχνιάστηκαν άμεσα -6- περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από -3- ταξί και -3- ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης της Λάρισας

Συνελήφθη ένας αλλοδαπός

Στο εσωτερικό του οχήματός του, μεταξύ άλλων, βρέθηκε και κατασχέθηκε -1- λειτουργικός ασύρματος συντονισμένος στις συχνότητες του Κέντρου Διαβιβάσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας

Επιπλέον, όπως προέκυψε, ο συλληφθείς εμπλέκεται σε -4- περιπτώσεις κλοπών από ταξί στην Πτολεμαΐδα

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκαν άμεσα -6- περιπτώσεις κλοπών από οχήματα, -2- τετελεσμένες και -4- σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης της Λάρισας.

Συνελήφθη, προχθές (19-09-2021) τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας, ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου, καθώς και σε βάρος άγνωστων, μέχρι στιγμής συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ επιπλέον, κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών και άλλες διατάξεις.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς να οδηγεί Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ενώ κατά τον έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, καθώς και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -1- κατσαβίδι,
  • -1- φακός,
  • -1- λειτουργικός ασύρματος συντονισμένος στις συχνότητες του Κέντρου Διαβιβάσεων «100» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας,
  • το χρηματικό ποσό των -23,5- ευρώ και
  • -3- κινητά τηλέφωνα.

Από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ότι, οι δράστες, τουλάχιστον από τις αρχές του τρέχοντος μήνα, οργανώθηκαν μεταξύ τους, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σταθμευμένα οχήματα, ενεργώντας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθούσαν για την διάρρηξη των οχημάτων, οι δράστες είτε έθραυαν τα τζάμια τους είτε τραβούσαν τις πόρτες, παραβιάζοντάς τες.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξακριβώθηκε, κατά τις πρώτες πρωινές προχθές (19-09-2021) στο ευρύτερο κέντρο της πόλης και σε συνοικία περιμετρικά αυτού, ο συλληφθείς, από κοινού με -2- άγνωστους συνεργούς του, διέπραξαν -6- περιπτώσεις κλοπών, -2- τετελεσμένες και -4- σε απόπειρα, από -3- Δημόσιας Χρήσης (ταξί) και -3- Ιδιωτικής Χρήσης (Ι.Χ.Ε.) αυτοκίνητα, από τα οποία αφαίρεσαν συνολικά -1- ζευγάρι γυαλιών ηλίου, -1- κινητό τηλέφωνο και μία κερματοθήκη που περιείχε το χρηματικό ποσό των -35- ευρώ.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ο συλληφθείς μετέβη με το προαναφερόμενο όχημα στην Πτολεμαΐδα, όπου με -3- άγνωστους συνεργούς του διέπραξαν ακόμη -4- περιπτώσεις κλοπών από ταξί, θραύοντας τα τζάμια τους, από τα οποία αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των -750- ευρώ και διάφορα αντικείμενα.

Το ανωτέρω όχημα που οδηγούσε ο δράστης κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση των συνεργών του, καθώς και για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Load More Related Articles
Load More In Αστυνομικό Δελτίο
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…