fulakes
Ο Γ.Τ είναι ο πρώτος κρατούμενος των φυλακών Κέρκυρας που έλαβε μέρος σε πανελλήνιες εξετάσεις καταφέρνοντας να εξασφαλίσει το «χρυσό» εισιτήριο που τον φέρνει πιο κοντά στο όνειρό του.

Μια από τις εκπλήξεις με τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ήταν και η είδηση ότι ένας 32χρονος κρατούμενος των φυλακών της Κέρκυρας, είναι μεταξύ των επιτυχόντων  και έτσι θα εισαχθεί στο πανεπιστήμιο, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα.

Όπως δήλωσε, επιθυμία του είναι όσο τίποτα άλλο ένα νέο ξεκίνημα για εκείνον. Ευχή του, η νέα ρότα που επιθυμεί να «χαράξει» στη ζωή του να αποτελέσει παράδειγμα και έμπνευση και για άλλους ανθρώπους που είναι έγκλειστοι σε φυλακές.
Πρόκειται για τον πρώτο κρατούμενο των φυλακών Κέρκυρας που έλαβε μέρος σε πανελλήνιες εξετάσεις και για τον λόγο αυτό, το σωφρονιστικό κατάστημα λειτούργησε για πρώτη φορά ως εξεταστικό κέντρο.

Η επιτυχία αυτή γέμισε ικανοποίηση τόσο τον ίδιο, όσο και τους καθηγητές στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που τον στήριξαν στην προσπάθεια του αυτή.

Η καθηγήτρια Νεκταρία Ιωάννου με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Μικρές ανάσες αισιοδοξίας μέσα στο γενικότερο ζόφο, που μας περιβάλλει…

Είναι μεγάλη η χαρά σήμερα: το παιδί που διάβαζε όλη τη χρονιά μόνος του (κατ’ ιδίαν διδαχθείς) κι έδωσε Πανελλήνιες εντός του ΚΚ Κέρκυρας, πληροφορήθηκα ότι πέρασε σε σχολή ΑΕΙ (που δε θα αποκαλύψω για ευνόητους λόγους προστασίας των προσωπικών του δεδομένων).

Οι κρατούμενοι (θα έπρεπε να) απολαμβάνουν ΟΛΑ τα ατομικά δικαιώματά τους, της περίθαλψης και της εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων. Η περίπτωση του συγκεκριμένου παιδιού ας λειτουργήσει ως υπενθύμιση, ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να ανθίσουν, αν τους δείξουμε ενδιαφέρον κι υποστήριξη».
Πηγή:alfavita.gr
Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Κ. Μαράβας από Πύλη: Όσες οι χιλιάδες σταγόνες της αποψινής βροχής, τόσες & οι ψήφοι στην κάλπη του Συνδυασμού μας την Κυριακή!(βίντεο/φωτό)

«Γκρέμισε» το Πνευματικό Κέντρο της Πύλης ο Κώστας Μαράβας… Πρωτόγνωρη και απρόσμενη…