skrekas

 – Συνάντηση του Υπουργού με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΠΕΚ και τη Γενική Διευθύντρια Ενέργειας της Ευρωπαϊκης Επιτροπής                                                                           

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Εξαγωγών Πετραλαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) Μοχάμεντ Μπαρκίντο και τη Γενική Διευθύντρια Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντίτε Τζουλ Γιόργκενσεν.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τον ΓΓ του ΟΠΕΚ βρέθηκε η εξέλιξη των διεθνών τιμών του πετρελαίου και οι σχέσεις της Ελλάδας με τις πετρελαιοπαραγωγικές χώρες.

Στης συνάντηση που είχε με την Γενική Διευθύντρια Ενεργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Σκρέκας ενημέρωσε την κ. Γιόργκενσεν για τις νέες υποδομές φυσικού αερίου που υλοποιούνται στην Ελλάδα, με τις οποίες θα τριπλασιαστεί η αποθηκευτική δυναμικότητα της χώρας σε υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG). Τόνισε ότι τα έργα αυτά θα ενισχύσουν την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια και θα επιταχύνουν την απεξάρτηση από τις εισαγωγές ρωσικών ορυκτών καυσίμων.

Κ. ΣΚΡΕΚΑΣJorgensen

Επίσης, συζητήθηκε η σημασία της διασυνδεσιμότητας των συστημάτων φυσικού αερίου των βαλκανικών χωρών, η οποία μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της ενεργειακής ανταγωνιστικότητας των χωρών της περιοχής.

Παράλληλα, ο τρικαλινός Υπουργός επισήμανε ότι από τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις με τις γειτονικές βαλκανικές χώρες θα προκύψουν πολλαπλά οφέλη, όπως η καλύτερη ενσωμάτωση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Μετά τις συναντήσεις ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκα σήμερα, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΠΕΚ και την Γενική Διευθύντρια Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ενημέρωσα τον κ. Μπαρκίντο και την κ. Γιόργκενσεν για τα έργα υποδομής που υλοποιούμε σε συνεργασία με τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων.

Η Ελλάδα, με σταθερά βήματα, καθιερώνεται ως πυλώνας ενεργειακής σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη περιφερειακών υποδομών διασύνδεσης, στον τομέα του φυσικού αερίου. Η εμβάθυνση της ενεργειακής συνεργασίας των χωρών των Βαλκανίων αποτελεί κλειδί για τη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας ολόκληρης της περιοχής».

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

ΑΠΣ Τρίκαλα- Ελληνορωμαϊκή πάλη: Ο προπονητής μας… ο δάσκαλός μας

Προπονητής: αυτός που προετοιμάζει συστηματικά αθλητή.  Δάσκαλος: αυτός που καθοδηγεί και …