banking_

Η PCP Capital Partners ενδιαφέρεται για την απόκτηση στρατηγικού ποσοστού στη Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για να επενδύσει έως 2 δισ. ευρώ σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών σύμφωνα με δηλώσεις της επικεφαλής της Amanda Staveley στο Reuters.

Η PCP έχει την στήριξη μεγάλων κρατικών επενδυτών στη προσπάθειά της για την εξαγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων τους επόμενους 12-18 μήνες. H βρετανίδα κ. Staveley φημίζεται για τις πολύ καλές σχέσεις που έχει με επενδυτές από την Μέση Ανατολή.

«Η PCP έχει εντυπωσιαστεί από την δουλειά που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να διασφαλίσει ισχυρό κλίμα για ξένες άμεσες επενδύσεις«, τόνισε η κ. Staveley σε τηλεφωνική συνέντευξή της στο Reuters.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ανακεφαλαιοποιημένων ελληνικών τραπεζών», συμπλήρωσε.

Το PCP της Staveley σε συνεργασία με επενδυτές από το Abu Dhabi συγκέντρωσαν 4,57 δισ. δολάρια που επένδυσαν στη Barclays PLC στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης. Η PCP ίδρυσε γραφείο με 6 άτομα στην Ελλάδα πριν δυο μήνες για να εξερευνήσει την χώρα για ευκαιρίες.

Πηγή:ert.gr

Load More Related Articles
Load More In Οικονομία
Comments are closed.

Check Also

Μάκης Παπαγεωργίου: Δεσμεύομαι ότι θα είμαι δίπλα σε όλους τους δημότες, ανεξαρτήτως το τι ψήφισαν & πού ανήκουν

Συνδημότισσες και Συνδημότες… …ένας μεγάλος προεκλογικός αγώνας έφτασε στο τέλ…