G1

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Πέμπτη 2 Μαϊου οι διοργανωτές του πρώτου Trikala City Run εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την συμμετοχή αλλά και τις προετοιμασίες για τον αγώνα που θα διοργανωθεί την Κυριακή 5 Μαϊου στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων. Ένας αγώνας που θα βαδίσει στα χνάρια του αθλητισμού και του πολιτισμού στα Τρίκαλα.

Οι δρομείς που θα συμμετάσχουν στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων αγγίζουν τους 1000 ήδη ενώ πάνω από 500 παιδιά δημοτικών σχολείων θα λάβουν μέρος στον αγώνα των 1000 μέτρων. Αρκετές είναι και οι συμμετοχές των ΑΜΕΑ στον δρόμο των 200 μέτρων.

Να σημειωθεί ότι εγγραφές θα γίνονται δεκτές μέχρι το βράδυ του Σαββάτου στις 8 στο κιόσκι που έχει στηθεί στην Ασκληπιού αλλά και στο www.trikalacityrun.gr.

Χαχάμης: «Μοναδική ανταπόκριση»

Ο πρόεδρος του ΓΣ Τρικάλων, Δημήτρης Χαχάμης,  που συνδιοργανώνει τον αγώνα μαζί με τον ΓΑΣ Ζευς τόνισε: «To Trikala City Run μας αναδεικνύεται ήδη σε μία σημαντική διοργάνωση και σας περιμένει όλους δυναμικά ή χαλαρά να συμμετάσχετε. Είναι ένα  εγχείρημα που αγκαλιάστηκε απ’ όλους με ενθουσιασμό. Στο περίπτερο της Ασκληπιού  έχουμε ουρές.  Ευχαριστώ τους θεσμικούς μας εταίρους, την Περιφέρεια, τον Δήμο, το Επιμελητήριο, την  ΣΜΥ, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τους Εθελοντές Τρικάλων, την   Αστυνομική Διεύθυνση, την Τροχαία, τους Χορηγούς και όλους  όσους συνεισφέρουν. Η ανταπόκριση είναι κάτι το μοναδικό.  Την εκκίνηση στον αγώνα θα την δώσουν από κοινού ο Χρήστος Παπανικολάου και η Σοφία Σακοράφα».

Μπάρδας: «Περήφανος για τους ανθρώπους του αθλητισμού»

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ντίνος Μπάρδας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη του αγώνα: «Είμαι  ιδιαίτερα περήφανος για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον αθλητισμό στα Τρίκαλα. Είναι οι άνθρωποι που ανέβασαν τα Τρίκαλα πάρα πολύ ψηλά. Καλή επιτυχία στον αγώνα  που θα είναι δεδομένη λόγω της εμπειρίας που έχουν οι άνθρωποι που τον οργανώνουν. Την επόμενη χρονιά είμαι βέβαιος ότι θα πολλαπλασιαστούν οι συμμετοχές. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την προσπάθεια».

Αναστασίου: «Να γίνει ένας ωραίος αγώνας»

Ο Αντιδήμαρχος σε θέματα αθλητισμού Άκης Αναστασίου από την πλευρά του τόνισε: «Είναι ένα νέο γεγονός για την πόλη,  το Trikala City Run,  και ευελπιστούμε  να χτιστεί ένας μεγάλος αγώνας και να συμμετέχουν περισσότεροι αθλητές εγνωσμένης αξίας με τον καιρό. Συνετέλεσαν ιδιαίτερα  οι σύλλογοι γι’ αυτή την διοργάνωση και ευελπιστούμε να γίνει ένας ωραίος αγώνας και να έρθει ο κόσμος να συμμετάσχει σε αυτόν».

Μητσιάδη: «Δομές και καινοτομίες δίπλα στον αγώνα»

Η αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη Βασιλένα Μητσιάδη στάθηκε στο γεγονός ότι τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να στηρίζονται από τον Δήμο και την Περιφέρεια και μίλησε για το καλλιτεχνικό μέρος: «Όλες ο δομές θα είναι δίπλα.  Ήχοι και νότες απο  τα γνωστά τραγούδια των Τρικαλινών δημιουργών θα ακούγονται σε σημεία της διαδρομής ενώ  η Φιλαρμονική θα δίνει το τόνο. Το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου θα κάνει πρόβες  με τεχνικές αρχαίου δράματος έξω από το Ασκληπιείο. Θέλουμε να δείξουμε ότι έχουμε ιστορία. Αλλά και μέλλον. Τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα του Δήμου θα συνοδεύουν τους δρομείς σε όλη την διαδρομή».

Σούλας: «Μεγάλη η συμμετοχή»

Ο προπονητής και καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Δημήτρης Σούλας τόνισε ότι την διοργάνωση έχουν αναλάβει ο ΓΣ Τρικάλων και ο  ΓΑΣ Ζευς με την στήριξη του ΣΕΓΑΣ: «Πρώτη φορά και θα έχουμε τόσο κόσμο. 500 παιδιά και πλέον συμμετέχουν στον παιδικό αγώνα και πάνω από 1000 στον κεντρικό αγώνα. Έγινε καλή δουλειά με την προώθηση του αγώνα ενώ εντυπωσιακά είναι και  τα μπαλόνια που στήθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης.  Αυτός ο αγώνας είναι κάτι μοναδικό γιατί  θα διέλθει μέσα από τα κεντρικά σημεία των Τρικάλων. Θα έχει επιτυχία γιατί αγκαλιάστηκε απ΄ όλη την πόλη».

Κοντονάσιος: «Συμμετοχές απ΄ όλη την Ελλάδα»

Ο πρόεδρος και προπονητής του ΓΑΣ Ζευς Γιάννης Κοντονάσιος που συνδιοργανώνει τον αγώνα τόνισε: «Υπάρχει μεγάλη διάθεση για συμμετοχή και αυτό συνάδει και από την φύση του αγώνα  με την σύσφιξη του πολιτισμού και του αθλητισμού. Θα πάμε αρκετά καλά και μέχρι στιγμής τα δεδομένα δείχνουν ότι έχει αγκαλιαστεί  ο αγώνας απ΄ όλη την Θεσσαλία ενώ έχουμε εγγραφές από Κομοτηνή, Πάτρα, Αθήνα, Αγρίνιο».

Ο Γιάννης Κοντονάσιος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ήταν ο πρώτος προπονητής της Σοφίας Σακοράφα όταν έκανε το πρώτο της πανελλήνιο ρεκόρ το 1973!

Όσον αφορά την ώρα προσέλευσης τα παιδιά ΑΜΕΑ θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Χατζηπέτρου στις 9 το πρωί (ο αγώνας ξεκινάει στις 9.45), τα παιδιά των Δημοτικών στον Σταθμό  στις 9 επίσης (ο αγώνας ξεκινάει στις 10) ενώ όσοι θα τρέξουν στον μεγάλο αγώνα που ξεκινάει στις 10.30 καλό είναι να βρίσκονται 1 ώρα τουλάχιστον πριν την έναρξη στην Ασκληπιού.

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού στο Ανθηρό. Σώος στην υγεία του…

(φωτό, Αρχείου) Ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού, έχει στηθεί από σήμερα το απόγευμα…