COBALT_EXPLORER

Γροθιά στο μαχαίρι ετοιμάζει η Αθήνα ενόψει της εξόδου στις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με τις τουρκικές εξαγγελίες, του τέταρτου πλωτού γεωτρύπανου «Αλπαρσλάν» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με μια από τις πιθανές περιοχές που πρόκειται να κινηθεί το τουρκικό σκάφος να είναι εκείνη μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου η Αθήνα «κλειδώνει» με την ΝΟΤΑΜ Α1781/22 πέντε περιοχές για ασκήσεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η δέσμευση των περιοχών είναι από τις 21 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για το χρονικό διάστημα που συμπεριλαμβάνει κα τις αρχές Ιουλίου που υπάρχει η σχετική δήλωση από την πλευρά της Τουρκίας για το γεωτρύπανο.

«Η πρώτη αποστολή του πλοίου μήκους 238 μέτρων και πλάτους 42 μέτρων, που διαθέτει προηγμένη τεχνολογία έβδομης γενιάς, αναμένεται να είναι στην Ανατολική Μεσόγειο. Αναμένεται να δοθεί νέο όνομα στο «Cobalt Explorer» που διαθέτει πύργο ύψους 104 μέτρων.

Το τέταρτο πλοίο-γεωτρύπανο της Τουρκίας που διαθέτει επίσης ενεργό σύστημα εντοπισμού θέσης και πλήρωμα 200 ατόμων μπορεί να κάνει γεωτρήσεις σε βάθος 12.200 μέτρων.

Οι προετοιμασίες του πλοίου στο λιμάνι Τάσουτζου για γεωτρήσεις θα διαρκέσουν περίπου δυο μήνες. Το πλοίο θα είναι έτοιμο για αποστολή στη Μεσόγειο στις αρχές Ιουλίου» έγραφε χαρακτηριστικά το TRT στις 11 Μαΐου

Όλα αυτά την ώρα που υπάρχει ήδη τεταμένη κατάσταση σε ρητορικό επίπεδο καθώς στο στόχαστρο του Ακάρ βρίσκεται ειδικά ο Έλληνας υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της Τουρκίας θα πρέπει λίγο πολύ να… παίρνει άδεια από εδώ και στο εξής για να επισκεφτεί τα νησιά του Αιγαίου.

Η ενημέρωση Τύπου από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας με φόντο την ακτή απόβασης για την άσκηση ΕΦΕΣ δεν θα μπορούσε να λήξει χωρίς ακόμη ένα προκλητικό προπαγανδιστικό παραλήρημα.

Συγκεκριμένα η χώρα μας κατηγορείται από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ότι κατά την τρέχουσα χρονιά έχει προβεί σε 953 παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Την ίδια στιγμή ο Τσαβούσογλου, ξεσπάθωνε…

«Εάν η Ελλάδα δεν εγκαταλείψει την πολιτική των παραβιάσεων θα συζητηθεί η κυριαρχία των νησιών» διεμήνυσε ο Τσαβούσογλου, ενώ κατηγόρησε παράλληλα την Ελλάδα για «σύμπλεγμα κατωτερότητας» που την οδηγεί κάθε μέρα να «βγαίνει και να επιτίθεται στην Τουρκία». Υποστήριξε δε ότι η «κυριαρχία των νησιών στο Αιγαίο είναι υπό αμφισβήτηση».

«Είναι πολύ καλοί στο να κλαίνε ακόμα και όταν έχουν άδικο, έρχονται και σε αγκαλιάζουν, όταν γυρίζουν την πλάτη, μίσος, ψέματα, συκοφαντίες». Ο τούρκος ΥΠΕΞ συνέχισε στο πνεύμα Ερντογάν λέγοντας ότι «αυτές δεν είναι συμπεριφορές που αρμόζουν στους πολιτικούς», καλώντας την Ελλάδα να απαντήσει «σαν άντρας στις επιστολές της Τουρκίας» και να «τερματίσει τις παραβιάσεις (των συνθηκών)» διαμηνύοντας ότι η Τουρκία έχει ήδη «ξεκινήσει συζητήσεις για την κυριαρχία των νησιών».

Πηγή:pentapostagma.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Ζιάκας: Είμαι πάντα δίπλα στον κάθε πολίτη δίνοντας λύσεις. Δεν είμαι επαγγελματίας πολτικός, μιλάω με πράξεις

Αεικίνητος, πιστός, και ευσυνείδητος στον ρόλο του & τελικά αποτελεσματικός, αποδείχθη…