frikantela (1)

Μια όμορφη χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι γονείς, συγγενείς και φίλοι των παιδιών του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων.

Τα παιδιά της δομής ως μικροί καλλιτέχνες κατάφεραν να λάμψουν με το ταλέντο και τη διάθεση τους στη σκηνή και να παρουσιάσουν με μεγάλη επιτυχία την χριστουγεννιάτικη ιστορία της Φρικαντέλας, της μάγισσας που μισούσε τα κάλαντα, του Ευγένιου Τριβιζά.

Η μάγισσα Φρικαντέλα μισούσε αφάνταστα όλα τα καλά, μα πιο πολύ τα κάλαντα. Όταν την παραμονή Πρωτοχρονιάς άκουσε τις φωνές των παιδιών που γύρναγαν από γειτονιά σε γειτονιά και τραγουδούσαν τα κάλαντα, εκείνη έγινε έξω φρενών. Θύμωσε τόσο πολύ που άρχισε να μεταμορφώνει με τη βοήθεια του ραβδιού της τα παιδιά σε ζωάκια, αλλά εκείνα συνέχιζαν ατάραχα να τραγουδούν τα κάλαντα.

Ώσπου σκέφτηκε να τους κλέψει τις φωνές και να τις φυλακίσει μέσα σε μπαλόνια. Η περιπέτεια των παιδιών ξεκινά όταν αποφασίζουν να πάρουν ξανά πίσω τις φωνές τους μπαίνοντας κρυφά στο κάστρο της Φρικαντέλας, τριγυρνάνε από δωμάτιο σε δωμάτιο με ένα στόχο, τα μπαλόνια. Αφού τα παιδιά παίρνουν πάλι πίσω τις φωνές τους επιθυμία τους τώρα είναι να πείσουν τη μάγισσα Φρικαντέλα να αγαπήσει τα κάλαντα που τόσο πολύ συχαίνονταν.

Η μάγισσα Φρικαντέλα ενώ στην αρχή παρουσιάζεται ως μια κακιά μάγισσα που απεχθάνεται ό,τι καλό υπάρχει φαίνεται στο τέλος να αλλάζει. Η θέληση και η επιμονή των παιδιών να της δείξουν τα όμορφα πράγματα στη ζωή την κάνουν να αναθεωρήσει και η ζωή της γεμίζει με αγάπη και καλοσύνη.

Στο ΚΔΑΠ μας έχοντας πάντα ως επίκεντρο την αγάπη μας για τα παιδιά στεκόμαστε δίπλα τους προσπαθώντας καθημερινά να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μια ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας και του χαρακτήρα τους μέσα από ένα πιο διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο κλίμα.

Πρωταγωνιστές της παράστασης ήταν τα παιδιά της δομής του ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ.
Υπεύθυνη της παράστασης ήταν η Βασιλική Κοντούρη, υπεύθυνη της ορχήστρας και της χορωδίας η Λιάνα Μήνια, συντελεστές της παράστασης ήταν όλοι οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί των “ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ” σας εύχονται … ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!!

frikantela (2)

frikantela (3)

frikantela (4)

frikantela (5)

frikantela (6)

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Κ. Αγοραστός: Πάμε μαζί να κάνουμε την Θεσσαλία τον τόπο που θέλουμε. Έχω καταλάβει τι πρέπει να αλλάξω(βίντεο)

Με μήνυμα προς όλες τις Θεσσαλές και όλους τους Θεσσαλούς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ε…