mous1a

Υψηλής αισθητικής με έξοχο αποτέλεσμα, η μουσική παράσταση του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων που σε συνεργασία με το Μουσείο Τσιτσάνη παρουσίασε στο τρικαλινό κοινό.

Η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων «Εβδομάδα Μουσικής και Τέχνης 2022» του Μουσείου Τσιτσάνη φιλοξένησε (με αλλαγή χώρου, στο Πνευματικό Κέντρο, υπό τον φόβο βροχής) την παράσταση του Μουσικού Σχολείου με τίτλο «Σμύρνη. Μουσικές και Μνήμες».

Τη σημασία της παράστασης και των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται μετά από 2 χρόνια επεσήμανε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ενώ ο αντιπρόεδρος του Μουσείου Μιχάλης Λάππας, αναφέρθηκε στη συστηματική δουλειά για την Εβδομάδα Μουσικής και Τέχνης, μην παραλείποντας να συνδυάσει την εκδήλωση με την Ημέρα του πατέρα αλλά και την Ημέρα των Προσφύγων.

Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, η διευθύντρια του σχολείου κ. Λύτρα και εκπρόσωπος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών Τρικάλων.

Το πρόγραμμα περιείχε τραγούδια της Σμύρνης και γενικότερα της Μικράς Ασίας και του Αιγαίου, δρώμενα με βάση κείμενα της Διδώς Σωτηρίου («Οι νεκροί περιμένουν») και της Μιμής Ντενίση (Σμύρνη μου αγαπημένη») και όμορφο συνδυασμό των δύο μορφών τέχνης.

Συμμετείχαν, το μουσικά σύνολα παραδοσιακής ορχήστρας και χορωδίας, η θεατρική ομάδα του Μουσικού Σχολείου, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων  – Κηδεμόνων του σχολείου.

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…