5on Gymnasio (1)

Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων, όπως κάθε χρόνο, συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού #CodeWeekμε μια σειρά δράσεων από τις 9 μέχρι 24 Οκτωβρίου 2021.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (κώδικα) είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.

Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, “Η εκμάθηση προγραμματισμού ενισχύει τη δημιουργικότητα, διδάσκει στους ανθρώπους να συνεργάζονται πέρα από τα φυσικά και γεωγραφικά όρια αλλά και να επικοινωνούν σε μια παγκόσμια γλώσσα. Αποδεικνύει ότι τεχνολογία είναι μέρος της καθημερινότητάς μας.”

Το σχολείο συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής  κ.κ. Βακουφτσή Παναγιώτα και Βράντζα Αθανάσιο που έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές/τριες να μάθουν διασκεδάζοντας και παίζοντας και έμμεσα να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας.

5on Gymnasio (2)

5on Gymnasio (3)

5on Gymnasio (4)

5on Gymnasio (5)

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

100.000 μαθητές ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση με την υποστήριξη της ΔΕΗ

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 100.000 μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσ…