google-1-1536x864

Google: Σε προειδοποίηση προς εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο προχώρησε η Google επισημαίνοντας πως ενδέχεται να τους κατασκοπεύουν. Τι πρέπει να κάνετε.

Πλέον, ορισμένα μοντέλα Android θα ειδοποιούν τους χρήστες, εάν η κάμερα ή το μικρόφωνο του κινητού τους έχει ενεργοποιηθεί.

 Το νέο χαρακτηριστικό είναι παρόμοιο με ένα που υπάρχει ήδη στο «αντίπαλο» iPhone της Apple, στην τελευταία αναβάθμιση για το λογισμικό iOS 14.

Στα iPhone εμφανίζεται μια πράσινη κουκίδα στην πάνω δεξιά γωνία του κινητού, σε περίπτωση που η κάμερά τους έχει ενεργοποιηθεί από μια εφαρμογή και μια πορτοκαλί, εάν έχει ενεργοποιηθεί το μικρόφωνο.

 Αντίστοιχα και στα Android 12, μετά την τελευταία αναβάθμιση θα μπορείτε να βλέπετε μια παρόμοια προειδοποίηση στην πάνω δεξιά γωνία του τηλεφώνου σας.

Εκεί θα εμφανίζεται ένα εικονίδιο κάμερας ή μικροφώνου, εάν μια εφαρμογή προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε κάποιο από αυτά.

Μετά την νέα αναβάθμιση θα μπορείτε επίσης να δείτε ένα αρχείο καταγραφής του ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στην κάμερα, το μικρόφωνο ή την τοποθεσία σας- και πότε.

Αυτές οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον νέο Πίνακα ελέγχου απορρήτου στις Ρυθμίσεις.

 Είναι επίσης πλέον δυνατό να απενεργοποιήσετε πλήρως το μικρόφωνο και την κάμερα σε ολόκληρο το τηλέφωνο στις Γρήγορες ρυθμίσεις σας.

Αξίζει να θυμάστε ότι η εμφάνιση ενός εικονιδίου δεν σημαίνει ότι συμβαίνει κάτι κακό: Μερικές φορές μια εφαρμογή χρειάζεται πραγματικά να χρησιμοποιήσει την κάμερά σας – όπως το Instagram. Αλλά, αν παρατηρήσετε ότι η κάμερά σας χρησιμοποιείται από μια περίεργη εφαρμογή, μπορεί να σημαίνει ότι σας κατασκοπεύουν.

Εάν υποψιάζεστε ότι κάτι συμβαίνει, θα πρέπει να ελέγξετε τα δικαιώματα της εφαρμογής στις Ρυθμίσεις.

 Μπορείτε, για παράδειγμα, να αρνηθείτε την πρόσβαση συγκεκριμένων εφαρμογών στο μικρόφωνο ή την κάμερά σας.

Αν, πάλι, ανησυχείτε πραγματικά, μπορείτε απλώς να διαγράψετε την εφαρμογή εντελώς.

Πηγή:xristika.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Γιώργος Αναγνώστου, Αμέσως μετά τις Δημοτικές Εκλογές…

  Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία όλων των  συνδημοτών μας, θέλω να δηλώσω πως θ…