epop

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις για 1.639 θέσεις Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) στις Ένοπλες Δυνάμεις. Υπενθυμίζεται ότι στην αλλαγή της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών στην προκήρυξη για την πρόσληψη (ΕΠΟΠ) προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διευρύνοντας σημαντικά το χρονικό περιθώριο για τους υποψηφίους εως τις 26 Ιουνίου.

Οι 1.639 προσλήψεις κατανέμονται, μέσω τεσσάρων προκηρύξεων στον Στρατό Ξηράς, στην Πολεμική Αεροπορία, στο Πολεμικό Ναυτικό καθώς και στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Αναλυτικά η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής: 1.030 θέσεις στον Στρατό Ξηράς, 281 θέσεις στην Πολεμική Αεροπορία, 308 θέσεις στο Πολεμικό Ναυτικό και 20 θέσεις στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για να συμμετάσχουν στις παραπάνω προκηρύξεις, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. (Γεννηθέντες από 1-1-1995 έως 31-12-2003) και να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες.

Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν στην ειδικότητα που έχουν δηλώσει εφόσον, έχουν τα απαιτούμενα προσόντα που αναγράφονται στην προκήρυξη, τη σωματική ικανότητα που καθορίζεται γι’ αυτήν την ειδικότητα, συγκεντρώσουν τα απαραίτητα μόρια και επιτύχουν στις προβλεπόμενες υγειονομικές – ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

Πηγή:e-dimosio.gr

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…