136040144166fcc928586159f9d9c616a643348057_eins

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Του Σταύρου Θ. Τραγάνη

Περιφερειακού Συμβούλου εκλεγμένου με την παράταξη η «Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ»

Προς Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Τρίκαλα 14.6.2021

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στη δυτική Θεσσαλία η νέα περικοπή δρομολογίων της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμπάκα – Παλαιοφάρσαλος των έτσι κι αλλιώς ελάχιστων δρομολογίων τα οποία εξυπηρετούσαν την περιοχή.

Υπάρχει πλέον διάχυτος ο φόβος πως η γραμμή οδεύει σε οριστική εγκατάλειψη και ότι η δυτική Θεσσαλία θα μείνει τελικά χωρίς τρένο.

Αποτελεί πλέον γεγονός ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν δείχνει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για την περιοχή μας και αδιαφορεί για την εκτέλεση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τη σύμβαση για την επιδότηση των τοπικών δρομολογίων. 

Προηγήθηκαν η κατάργηση των απευθείας πρωινών δρομολογίων με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη  και η μεγάλη αύξηση των τιμών στα εισιτήρια ώστε να πετύχουν τον μηδενισμό της επιβατικής κίνησης.

Και όλα αυτά τον καιρό που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξακολουθεί να επιδοτείται από το ελληνικό κράτος ετησίως με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, υποτίθεται για τις άγονες γραμμές της περιφέρειας.

Δυστυχώς η σιδηροδρομική απομόνωση θα επιφέρει επίσης ισχυρότατο πλήγμα στον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής σε μία περίοδο που οι τουριστικές επιχειρήσεις πλήττονται βάναυσα από την οικονομική κρίση και την πανδημία. 

Επίσης γνωρίζετε πολύ καλά ότι για την ηλεκτροκίνηση Καλαμπάκας – Παλαιοφαρσάλου και για τον  διαγωνισμό που ήταν να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2018, δεν υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη και σέρνεται χρονικά η όλη διαδικασία σε δικαστικές εμπλοκές. 

Η νέα εξέλιξη θα πρέπει να κινητοποιήσει όλους τους φορείς, προκειμένου να αποτραπεί η λανθασμένη πρωτοβουλία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Eπερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης : Τι πρωτοβουλίες σκοπεύει να πάρει για την περαιτέρω ανάδειξη του θέματος;

 Ο επερωτών

Σταύρος Θ. Τραγάνης

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Θ. Χήρας από Πύλη: Σας καλώ σε μια νέα πορεία με γνω΄ση, σύνεση και όραμα, στηρίζοντας μια παρουσία με μέλλον, όραμα & αξίες(βίντεο/φωτό)

Την κεντρική του ομιλία στην Πύλη, μπροστά από τον χώρο του εκλογικού του κέντρου, πραγματ…