egklima_zakinthos

Η αστυνομία έχει συλλέξει υλικό από τις κάμερες για τον εντοπισμό των δραστών

Σκηνές κινηματογραφικής ταινίας φαίνεται πώς εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί στους δρόμους της Ζακύνθου, καθώς άγνωστοι δράστες εκτέλεσαν με αυτόματο όπλο γνωστό επιχειρηματία του νησιού, τον οποίο είχαν προσπαθήσει να δολοφονήσουν ξανά πέρυσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την Αστυνομία, τον 58χρονο άνδρα, στην κυριολεξία «γάζωσαν» οι σφαίρες ενός πυροβόλου όπλου τύπου «καλάσνικοφ», ενώ η αποφασιστικότητα των δραστών ήταν τόσο μεγάλη όπου του έδωσαν και την χαριστική βολή. Μάλιστα, από την έρευνα των αστυνομικών στο σημείο της επίθεσης, έχουν συγκεντρωθεί και εξετάζονται 25 κάλυκες, ενώ έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες παρακείμενων καταστημάτων.

Τον 58χρονο επιχειρηματία είχαν προσπαθήσει και πέρυσι να τον δολοφονήσουν, αλλά οι δράστες είχαν κόψει το νήμα της ζωής της συζύγου του, πυροβολώντας επανειλημμένα προς το μέρος τους σε μια ενέδρα θανάτου που είχε στηθεί λίγα μέτρα από το σπίτι τους. Τότε, το θύμα είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Το χρονικό της υπόθεσης

Αναλυτικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις 11:30, ο 58χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν σε γνωστό γραφείο για μια επαγγελματική του υπόθεση, ενώ το αυτοκίνητο του, με τον οδηγό του, είχε σταθμεύσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Αιφνιδίως, ένα ΙΧ χρώματος ασημί, σταμάτησε ανάμεσα στο αμάξι του θύματος και το γραφείο και οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν.

Ο 58χρονος επιχειρηματίας δεν πρόλαβε να αντιδράσει καθώς οι σφαίρες ερχόντουσαν πάνω σαν «βροχή». Οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν μόλις αποβιβάστηκαν από το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν και συνέχισαν και στο εσωτερικό του γραφείου. Από την επίθεση νεκρός έπεσε ο 58χρονος επιχειρηματίας, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά ο ένας εκ των ιδιοκτητών του γραφείου.

 Στην συνέχεια, οι δράστες έφυγαν από το σημείο και λίγη ώρα αργότερα το αμάξι που χρησιμοποίησαν για την επίθεση βρέθηκε λίγα χιλιόμετρα έξω από τη πόλη της Ζακύνθου, σε μια ερημική περιοχή ανάμεσα σε ελαιόδεντρα, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο εσωτερικό του βρέθηκε το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία.

Το ποινικό μητρώο του επιχειρηματία εξετάζουν οι Αρχές

Αυτή τη στιγμή, στην γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου, εξετάζουν το ποινικό μητρώο του επιχειρηματία και έχουν ανοίξει υποθέσεις στις οποίες είχε εμπλακεί στο παρελθόν, ενώ αξιωματικοί κάνουν λόγο για «συμβόλαιο θανάτου» κατά του 58χρονου.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη εκτεταμένη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων για τον εντοπισμό των δραστών.

Πηγή:athensmagazine.gr  (*Η αρχική φωτογραφία έχει παραχωρηθεί από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …