diy

Ας δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας απολυμαντικά και καθαριστικά για το σπίτι με αγνά φυσικά υλικά που είναι κατάλληλα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού, ακόμα και για το μπάνιο.

Θα φτιάξουμε φυσικό καθαριστικό, ώστε να μη χρησιμοποιούμε πλέον τα χημικά απορρυπαντικά του εμπορίου που επιβαρύνουν τον οργανισμό μας αλλά και το περιβάλλον και επίσης θα παρασκευάσουμε ακόμη ένα υγρό απολυμαντικό κατάλληλο για την απολύμανση του σπιτιού.

Πως να φτιάξουμε φυσικά καθαριστικά για το μπάνιο

Θα χρειαστείτε:

  • 650ml Ξύδι
  • 350ml Υγρό σαπούνι πιάτων

Διαδικασία:

Αποτελείτε από 2 υλικά που υπάρχουν εύκαιρα σε κάθε σπίτι και είναι αρκετά εύκολη και απλή διαδικασία παρασκευής, συνιστούμε σε όλους να το δοκιμάσουν και να μας πουν τις απόψεις τους στα σχόλια παρακάτω.

Προσθέστε τα δυο υλικά σε ένα πλαστικό μπουκαλάκι, κλείσετε καλά και ανακινείστε. Το καθαριστικό μπάνιου είναι έτοιμο προς χρήση.

Έξτρα tips:
Ανάλογα με τη χρήση που κάνετε μπορείτε να προσαρμόσετε και την ποσότητα που θα χρειαστείτε για τις δικές σας ανάγκες. Βάλτε την αντίστοιχη ποσότητα ξυδιού και υγρό σαπούνι, οι δοσολογίες που δίνουμε αντιστοιχούν σε 1 λίτρο καθαριστικού.

Αν θελήσετε να φτιάξετε διαφορετική ποσότητα θα πρέπει να έχετε υπόψιν ότι, ανάλογα την ποσότητα που θα χρειαστείτε, το μείγμα πρέπει να αποτελείτε από 2/3 ξύδι και 1/3 υγρό σαπούνι πιάτων.

Αν η μυρωδιά του ξυδιού σας ενοχλεί μπορείτε να προσθέσετε στο καθαριστικό αιθέρια έλαια της επιλογής σας ώστε να αρωματίσετε το χώρο με τα αγαπημένα σάς αρώματα.

Το ξύδι όπως ήδη γνωρίζετε είναι φυσικό απολυμαντικό, καθαρίζει και διαλύει λίπη και βρομιές, ο συνδυασμός του με το υγρό πιάτων θα σας χαρίσουν ένα αποτελεσματικό καθαριστικό για όλο το σπίτι.

Πως να φτιάξετε απολυμαντικό καθαριστικό

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κούπα υπεροξείδιο του υδρογόνου (Η2Ο2) πωλείται σε όλα τα φαρμακεία περίπου 2 ευρώ τα 240ml
  • 1/2 κούπα στυμμένο λεμόνι ή λευκό ξύδι
  • 1300ml απιονισμένο νερό

Διαδικασία:

Σε ένα πλαστικό – διαφανές – μπουκάλι που κλείνει καλά αναμείξτε και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, το απολυμαντικό είναι έτοιμο για χρήση.

Διάρκεια ζωής: 1 έτος (αν χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι) ή έναν μήνα περίπου (αν επιλέξετε λεμόνι).

Συμβουλές: Φυλάσσεται σε διαφανές μπουκάλι, σε διαφορετική περίπτωση το υπεροξείδιο του υδρογόνου θα εξασθενίσει.
Χρησιμοποιήστε αντί για χλωρίνη οπουδήποτε στο σπίτι, ακόμη και στα λευκά ρούχα.

votanonkipos.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…