wt2022_03_DT_Vasilopita_Foto2

Τα Μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ο Ασκληπιός» συναντήθηκαν «ηλεκτρονικά» και σε ευχάριστο και συγκινησιακό κλίμα, μακριά από την πατρίδα τους, έκοψαν τη Βασιλόπιτά τους για το 2022.

Η κοπή της Βασιλόπιτας των Θεσσαλών του κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 σε διαδικτυακή σύσκεψη, παρουσία των Μελών, του Δ.Σ, της Ε.Ε. καθώς και των εκπροσώπων των συλλόγων μελών και της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών.

Επίσης στην τηλεδιάσκεψη παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, η Προϊσταμένη Η1 Δ/νσης Αποδήμου Ελληνισμού και Προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Εύα Παπαδάτου, ο εκπρόσωπος του Δήμου Μετεώρων κ. Σπύρος Νικολογιάννης, η Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης και Αντιδήμαρχος Solingen κ. Ιωάννα Ζαχαράκη και ο δημοτικός σύμβουλος Kelsterbach κ. Βασίλης Αγγέλης.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντής Γκίκας καλωσόρισε τους καλεσμένους και όλα τα Μέλη και δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία και την πρόοδο όλων των μελών αναφορικά με την προσπάθεια διατήρησης και μεταλαμπάδευσης των ελληνικών εθίμων και παραδόσεων διατηρώντας έτσι άσβεστη τη φλόγα της θεσσαλικής παράδοσης τονίζοντας τη μεγάλη εξέλιξη που έχει ήδη η Παγκόσμια Νεολαία Θεσσαλών στο πρώτο χρόνο ζωής της.

Στη συνέχεια χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ελπίδα όλων για το οριστικό τέλος της πανδημίας που θα σημάνει την επιστροφή στην κανονικότητα, την επανεκκίνηση της ζωής και την αρχή νέων στόχων για το μέλλον, την πρόοδο και την ανάπτυξη  για την Ελλάδα και για όλη την Ομογένεια.

Επίσης τόνισε τη βεβαιότητά του ότι η δυναμική και τόσο δραστήρια Συνομοσπονδία των Θεσσαλών Ομογενών θα συνεχίσει με την ίδια ζέση και το ίδιο μεράκι τις δράσεις της. Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και ο ίδιος προσωπικά, θα είναι αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο της, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες των Αποδήμων και στην προσπάθεια να προβάλουν παντού τις θέσεις και την καλύτερη εικόνα της Ελλάδας.

Η κ. Εύα Παπαδάτου απηύθυνε επίσης τις δικές της ευχές στα μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών και ύμνησε ιδιαίτερα τις δραστηριότητες της Παγκόσμιας Νεολαίας θεσσαλών.

Ο κ. Σπύρος Νικολογιάννης ως εκπρόσωπος του Δήμου Μετεώρων μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς και τις ευχές του Δημάρχου Μετεώρων κ. Θεόδωρου Αλέκου και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που το 13ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών θα πραγματοποιηθεί στις 29 έως 31 Ιουλίου 2022 στο Δήμο Μετεώρων και περιμένουν τους Απανταχού Θεσσαλούς να τους φιλοξενήσουν και να τους ξεναγήσουν στις ομορφιές της περιοχής.

Η Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης κ. Ιωάννα Ζαχαράκη με καταγωγή από την Καλαμπάκα Θεσσαλίας ευχαρίστησε για την πρόσκληση και τόνισε ότι αισθάνεται υπερήφανη ως Θεσσαλή. Αναφέρθηκε στη δραστήρια παρουσία των ομογενών και για τις μεγάλες θέσεις που κατέχουν. Ευχήθηκε καλή χρονιά με δύναμη ψυχής, αισιοδοξία, αγάπη και δημιουργικότητα. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο αιρετός κ. Βασίλης Αγγέλης με καταγωγή επίσης από την Καλαμπάκα Θεσσαλίας, ο οποίος διατελεί πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος στο Kelsterbach Γερμανίας.

Στη συνέχεια χαιρέτισαν τα Μέλη, το Δ.Σ., η Ε.Ε. και οι εκπρόσωποι των συλλόγων μελών της Συνομοσπονδίας, καθώς και η Παγκόσμια Νεολαία Θεσσαλών: η κ. Φωτεινή Μίχου Γενική Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών και Υπεύθυνη για την Παγκόσμια Νεολαία Θεσσαλών, ο κ. Γεώργιος Μπλιόκας Α’ Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών και μέλος της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών, ο κ. Σωτήριος Πολύζος Ταμίας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, η κ. Βασιλική Λασπά Ειδική Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών και Πρόεδρος του συλλόγου Θεσσαλών Σβάινφουρτ, ο κ. Ηλίας Κατσίδης μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών και Πρόεδρος Συλλόγου Ελασσονιτών Αυστραλίας.

Επίσης ο κ. Παναγιώτης Σιώμος μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, η κ. Ελευθερία Θάνου Πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής, ο κ. Απόστολος Χουτέας Γραμματέας της εξελεγκτικής επιτροπής και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Αυστραλίας, ο κ. Αντώνης Κουκουράβας Γραμματέας του Θεσσαλικού Συλλόγου Γκύτερσλο, η κ. Βαΐα Βαλιώτη ταμίας της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης, η κ. Αναστασία Κερασοβίτη Πρόεδρος της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών, ο κ. Γιώργος Μαχαιράς Γραμματέας της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών.

Ακόμη η κ. Αθανασία Ρουσιαμάνη Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών, ο κ. Θεοχάρης Γιαννακόπουλος Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών, η κ. Κωνσταντίνα Σκρέκα Υπεύθυνη Πολιτισμού της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών, ο κ. Στέφανος Ψύρρας Πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσονιτών Μονάχου και μέλος της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών, η κ. Χριστίνα Γεωργίου Μέλος της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών και ο κ. Θεόδωρος Ψύρρας από το Σύλλογο Ελασσονιτών Μονάχου, οι οποίοι αντάλλαξαν εγκάρδιες ευχές για το 2022.

Το φλουρί της βασιλόπιτας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας θεσσαλών πέτυχε ο κ. Σπύρος Νικολογιάννης και το φλουρί της βασιλόπιτας της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών πέτυχε ο Γραμματέας της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών κ. Γεώργιος Μαχαιράς, οι οποίοι ευχήθηκαν υγεία, δύναμη και επιτυχία στους στόχους και στο έργο που επιτελεί η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών και μια δυναμική και ανοδική πορεία στη νεοφώτιστη Παγκόσμια Νεολαία Θεσσαλών.

Το φλουρί της Νεολαίας περιλάμβανε ένα υπέροχο δώρο για τον τυχερό, το οποίο ήταν προσφορά από το «Epavlis Meteora Boutique Hotel» με έδρα στην περιοχή «Κουμαριές» στην Καλαμπάκα, ιδιοκτησίας των κ. Σπύρου Νικολογιάννη και κ. Μαρίας Ξάνθη, με δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό, θέα στα Μετέωρα και ένα δείπνο στον κήπο του ξενοδοχείου!

Μετά την κοπή της βασιλόπιτας ακολούθησε το Δ.Σ. της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών με τα εξής συμπεράσματα: Προγραμματισμός του 13ου Παγκοσμίου Συνεδρίου και Ανταμώματος Θεσσαλών που θα διοργανωθεί στις 29 έως 31 Ιουλίου 2022 στο Δήμο Μετεώρων, έκδοση του δεύτερου Περιοδικού τεύχους της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών το καλοκαίρι του 2022 στην Ελλάδα και συμμετοχή της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών στο 1ο πανομογενειακό συνέδριο στη Θεσσαλονίκη.

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών εύχεται σε όλον τον κόσμο ένα ευτυχισμένο, δημιουργικό και ελπιδοφόρο  2022 με υγεία και επάνοδο στην κανονικότητα!

Ds

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού στο Ανθηρό. Σώος στην υγεία του…

(φωτό, Αρχείου) Ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού, έχει στηθεί από σήμερα το απόγευμα…