misthologio

Από την 1η Ιανουαρίου του 2023 προγραμματίζεται να υλοποιηθεί η βασική δέσμευση της κυβέρνησης για συνολική και μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, κάτι που θα σημαίνει αύξηση καθαρών αποδοχών για την μεγαλύτερη μάζα των υπαλλήλων της Δημόσιας Διοίκησης.

Λόγω της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης, δημόσιοι υπάλληλοι με ετήσιες αποδοχές άνω των 12.000 ευρώ, θα δουν από το επόμενο έτος αύξηση στις μηνιαίες αποδοχές τους, λόγω της κατάργησης των μηνιαίων κρατήσεων της ειδικής εισφοράς. Ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος που απαιτείται προκειμένου να επεκταθεί η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στους δημοσίους υπαλλήλους εκτιμάται σε περίπου 400 εκατ. ευρώ, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr.

 Το όφελος που αναμένεται να δουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στις καθαρές αποδοχές τους κυμαίνεται μεταξύ 22 ευρώ και 676 ευρώ ετησίως, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών.

Για παράδειγμα, ένας υπάλληλος με καθαρό ετήσιο εισόδημα 17.000 ευρώ, αναμένεται να έχει ετήσιο όφελος 110 ευρώ μετά την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

 Παράλληλα, ένας υπάλληλος με καθαρό ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ, υπολογίζεται ότι θα δει αύξηση στις αποδοχές του κατά 176 ευρώ, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις.

Όλα αυτά ενώ, όπως έχουν αναφέρει δημοσιεύματα, η κυβέρνηση επεξεργάζεται περαιτέρω σενάρια που αφορούν τα μισθολογικά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων, όπως να «ξεπαγώσουν» οι μισθοί μετά και την ολοκλήρωση της μεταμνημονιακής εποπτείας της χώρας και να ανοίξει η συζήτηση συνολικά για το μισθολόγιο στο Δημόσιο.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Μιχαλάκης: Επενδύουμε μαζί σε αυτή τη νέα αφετηρία!

Η Θεσσαλία και ο Νομός Τρικάλων βρίσκονται μπροστά σε μία καθοριστική περίοδο, με την επόμ…