Dimerisia (1)

Πρώτη συνεδρίαση για το 2022 η αποψινή «ειδική» και αφορούσε την κατά τον νόμο διεξαγωγή δημαιρεσιών, τόσο για προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και για μέλη Οικονομικής Επιτροπής και επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημ. κατάστημα Πύλης με τον κ. Θανάση Μπαλατσούκα να προτείνεται από τον Δήμαρχο κ. Κ. Μαράβα ως ο πρόεδρος του νέου προεδρείου,ο οποίος και εξελέγη με 17 ψήφους σε σύνολο 32 παριστάμενων δημ. συμβούλων που ψήφισαν, με 14 λευκά, μία απουσία και μία αποχή, αυτή του κ. Βάιου Καλύβα.

Έτσι λοιπόν στη νέα σύνθεση του προεδρείου κ. Θανάσης Μπαλατσούκας είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, με αντιπρόεδρο τον κ. Ν. Γουλιώτη(18 λευκά 13 ΝΑΙ) & γραμματέα τον κ. Δημ. Μάντζιο(16 λευκά & 15 ΝΑΙ).

 

Ο κ. Θαν. Μπαλατσούκας, μετά και την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Πύλης, δήλωσε…

«Κυρίες & κύριοι συνάδελφοι, κύριε Δήμαρχε..

Είναι ιδιαίτερη η τιμή αυτή για μένα, η πρότασή σας για πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Θέλω να σας ευχαριστήσω και διαβεβαιώσω, ότι θα εξαντλήσω όλες μου τις δυνάμεις, για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας. 

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους δημοτικούς συμβούλους, που με τίμησαν και με ανέδειξαν με την ψήφος τους , Πρόεδρο του ΔΣ Δήμου Πύλης. 

Στόχος μου θα είναι η συνέχιση της προσπάθειας ανάδειξης του Δημοτικού Συμβουλίου, σε όργανο ελεύθερης έκφρασης, απόψεων με σεβασμό της διαφορετικής άποψης, αλλά πάντα με γνώμονα και πυξίδα, τον κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ. Θα είμαι στη διάθεση όλων, των συμβούλων και ιδίως των επικεφαλής των παρατάξεων, τους οποίους θα ήθελα και ιδιαιτέρως κάποια στιγμή να βρεθούμε να συζητήσουμε για την λειτουργία του ΔΣ και όποιο άλλο θέμα προκύπτει.

Θα ήθελα να συμπληρώσει επίσης, πως θα πρέπει να καταβάλω μεγάλη προσπάθεια, ώστε να συμβάλουμε στην μείωση της διάδοσης & εξάπλωσης της πανδημίας του covid19.  Είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω καθήκοντα προέδρου και γι’ αυτό μου είναι λίγο δύσκολη η στιγμή, πιστεύω θα έχουμε μια διετία καλής συνεργασίας και εκ μέρους μου σας διαβεβαιώ, πως θα κάνω ό,τι μπορώ για το καλό του Δήμου και την σωστή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Όπως προείπα, πυξίδα μας θα είναι η λειτουργία τύποις και ουσία του κανονισμού του ΔΣ.

Σας ευχαριστώ»

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας, με το πέρας της σύντομης ομιλίας του νέου προέδρου, συνεχάρη & ευχήθηκε καλή επιτυχία στον ίδιο αλλά και στον Αντιπρόεδρο & Γραμματέα του νέου προεδρείου, ζητώντας από τον ίδιο να είναι αντικειμενικός, όπως άλλωστε και ο προκάτοχός του κ. Χρ. Νάκος, «βλέποντας» το ίδιο συμπολίτευση και αντιπολίτευση, που ναι μεν μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, στην κοινωνική τους ζωή είναι όλοι φίλοι και γνωστοί.

Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, με την κα Έφη Μπλατζώνη να αναδεικνύεται η τυχερή πετυχαίνοντας το φλουρί, το οποίο αντιστοιχούσε σε ένα σετ γραφείου.

Στην συνέχεια εξελέγησαν οι παρακάτω Δημοτικοί Σύμβουλοι για την συγκρότηση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ήτοι:

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Τακτικά Μέλη:

  1. Μαράβας Κων/νος, 2. Παπαγεωργίου Μάκης, 3. Κατράνας Σταύρος, 4. Αναγνώστου Βασ., 5. Δούλαλας Κων/νος, 6. Τζάνης Βησσαρίων, 7. Μπλατζώνη Έφη, 8. Χήρας Θεοδωρος., 8.Τσιούτσιας Βαλάντης.

 

Αναπληρωματικά Μέλη:

  1. Αγγέλης Σωτ., 2. Ζούρτος Κων/νος, 3.Χατζής Σωτ., 4. Ζάχος Ευθ., 5. Μπουρλιός Νικ., 6. Μάντζιος Δημ.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ:

Τακτικά μέλη:

  1. Ούτρας Κων/νος, 2. Ζιάκας Χρ., 3. Τζιορτζιώτης Γεωρ., 4. Αγγέλης Σωτ., 5. Ζούρτος Κ., 6. Χατζής Σωτ., 7. Κουτής Ευάγγελος, 8. Ζάχος Ευθ., και 9.Τσιόλας Παναγιώτης.

Αναπληρωματικά μέλη:

  1. Αναγνώστου Βασ., 2. Δούλαλας Κ, 3. Τζιορτζιώτης Γεωρ., 4. Κουτσονάσιος Ιωαν., 5. Χήρας Θεοδ., και 6. Τσιαμπαλής Κ.

Ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μαράβας, με το πέρας της Δημαιρησίας, ευχαρίστησε το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων για την παρουσία τους, ευελπιστώντας σε ένα νέο ξεκίνημα προς όφελος του συνόλου των δημοτών.

Dimerisia (26)

Dimerisia (24)

Dimerisia (23)

Dimerisia (22)

Dimerisia (21)

Dimerisia (20)

Dimerisia (19)

Dimerisia (18)

Dimerisia (17)

Dimerisia (16)

 

Dimerisia (15) Dimerisia (14)

Dimerisia (13)

Dimerisia (12)

Dimerisia (9)

Dimerisia (8)

Dimerisia (7)

Dimerisia (6)

Dimerisia (5)

Dimerisia (4)

Dimerisia (3)

Dimerisia (2)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ευχαριστήριο μήνυμα της νεοκλεγείσας προέδρου της ΤΚ Στουρναραίικων

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου έλαβαν τέλος την προηγούμενη Κυριακή. Τα συναισθή…