russian-960x640

Με το όνομα «Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή» συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο οι αθλητές από τη Ρωσία, εξαιτίας των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τη WADA.

Χωρίς τη σημαία του κράτους της Ρωσίας εισήλθαν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο οι αθλητές και οι αθλήτριες από τη Ρωσία που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

Αιτία, οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα από τη ΔΟΕ και την WADA λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ που ξέσπασε πριν μερικά χρόνια.

Ειδικότερα, απαγορεύεται η χρήση ονομασίας, σημαίας, εθνικού ύμνου, άλλων εθνικών συμβόλων στην αποστολή της χώρας στο Τόκιο (ακόμα και στις εμφανίσεις) για τους Ρώσους αθλητές, με αποτέλεσμα να βρεθεί η λύση να κατέβουν ως ανεξάρτητοι, με την ονομασία «ROC – Russian Olympic Committee) υπό τη σημαία της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Επειδή πάντως οι Ρώσοι αθλητές διεκδικούν και μετάλλια προβλέπεται κατά την απονομή να ακούσουν το κοντσέρτο πιάνου Νο 1 από τον Π. Τσαϊκόφσκι αντί για τον εθνικό ύμνο.

Αν και η σημαία απαγορεύεται, οι στολές τους φέρουν τα εθνικά χρώματα του λευκού, του μπλε και του κόκκινου. Ωστόσο η ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης παραπονέθηκε ότι απορρίφθηκε μαγιό, επειδή έφερε το σύμβολο της ρωσικής αρκούδας.

«Το ζήτημα της πολιτικοποίησης του αθλητισμού δυστυχώς, ακόμη δεν έχει εξαλειφθεί από την ημερήσια διάταξη», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν τον περασμένο μήνα στο μοναδικά του σχόλιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, προσθέτοντας ότι: «Τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των αθλητών μας πρέπει να προστατεύονται από οποιαδήποτε αυθαιρεσία».

Πηγή:eleftherostypos.gr

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Στο 66ο Παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, μέλη της Τοπικής Διοίκησης Τρικάλων

Στο 66ο Παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών που έγινε στην Αθήνα από 24 έω…