φυσικο

(OT.gr Newsroom)

Ο Γιόχαν Μπενίν, πρόεδρος της εταιρείας αναλύσεων JBC Energy αναφέρει ότι οι υψηλές τιμές στο φυσικό αέριο θα παραμείνουν μέχρι το 2025

«Χαοτική διαχείριση» χαρακτήρισε τον τρόπο που χειρίζονται οι Ευρωπαίοι πολιτικοί τη μετάβαση στην πράσινη οικονομία ο πρόεδρος της εταιρείας αναλύσεων JBC Energy Γιόχαν Μπενίν, ενώ υποστηρίζει πως οι τιμές της ενέργειας θα παραμείνουν επίμονα υψηλές μέχρι το 2025.

Ο Μπενίν, μιλώντας στην εκπομπή «Street Signs Europe» του CNBC,  κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ηγέτες για τον κακό χειρισμό του χρόνου και της εφαρμογής της μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Αν θέλετε να βγείτε από τα ορυκτά καύσιμα, πρέπει να επενδύσετε στο φυσικό αέριο. Αυτό ακούγεται ίσως αντιπαραγωγικό, αλλά για να είμαι ειλικρινής, εάν θέλετε να βγείτε από τον άνθρακα, θα πετύχετε μόνο το ίδιο πράγμα που έχουν κάνει οι ΗΠΑ επενδύοντας στο φυσικό αέριο, να μειώσετε τις εντατικές εκπομπές που προέρχονται από τον άνθρακα.»

Οι αναλυτές ότι η άνοδος των τιμών και η ενεργειακή κρίση δεν θα αγγίξει τις ΗΠΑ στον ίδιο βαθμό όσο την Ευρώπη, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βασίζονται στις εισαγωγές. Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη ανέβηκαν πέντε φορές πάνω, σύμφωνα με αναλυτές της Deutsche Bank, έναντι περίπου 1,5 φορές στις ΗΠΑ και την Ασία.

Υψηλές τιμές στο φυσικό αέριο μέχρι το 2025 

Τα futures φυσικού αερίου εκτινάχθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα 13 ετών με την Ευρώπη να αισθάνεται ιδιαίτερα την πίεση λόγω της παγκόσμιας έλλειψης εφοδιασμού και της εξάρτησης της από εισαγωγές. Το πετρέλαιο σημείωσε επίσης άνοδο με τη τιμή του Brent να κυμαίνεται στα 84 δολάρια το βαρέλι το απόγευμα της Τρίτης. Ο Μπενίν εξήγησε ότι παρόλο που υπάρχει ο παράγοντας εποχικότητα στις τιμές του φυσικού αερίου, οι πιέσεις της τρέχουσας ζήτησης επιδείνωσαν το πρόβλημα. Προέβλεψε δε ότι το φυσικό αέριο θα είναι σε «πολύ, πολύ υψηλά επίπεδα» μέχρι το 2025.

Η Ρωσία μπορεί να απελευθερώσει περισσότερες προμήθειες φυσικού αερίου στην αγορά τον Νοέμβριο Αυτό θα βοηθήσει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να ξαναγεμίσουν τα αποθέματά τους, αλλά προειδοποίησε ότι η πορεία μέχρι το χειμώνα θα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον καιρό.

Επιπλέον υπογράμμισε μια σειρά παραγόντων που θα έχουν επιπτώσεις σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης ενεργειακής κρίσης στη Ρωσία, μιας «αλλαγής αερίου σε πετρέλαιο» και της αύξησης της ζήτησης από τη Νότια Αμερική λόγω της έλλειψης υδροηλεκτρικής ενέργειας που προκλήθηκε από τις ξηρασίες.

Πηγή: ot.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Ευχαριστήριο μήνυμα της νεοκλεγείσας προέδρου της ΤΚ Στουρναραίικων

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου έλαβαν τέλος την προηγούμενη Κυριακή. Τα συναισθή…