thetoc

Πληροφορίες της Bild αναφέρουν πως η Ευρωπαϊκή Ενωση στο σύνολό της θα διακόψει από τα μεσάνυχτα όλες τις αεροπορικές συνδέσεις με τις δύο αυτές χώρες. Μόνο η μεταφορά εμπορευμάτων θα λειτουργεί κανονικά.

 Η Γερμανία θα διακόψει από τα μεσάνυχτα τις αεροπορικές της συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω της μετάλλαξης του κορονοϊού, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή στο Βερολίνο.Η απόφαση αυτή, η οποία ενδέχεται να υιοθετηθεί από το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα επισημοποιηθεί τις προσεχείς ώρες, δήλωσε η κυβερνητική πηγή διευκρινίζοντας ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης βρίσκονται σε συζητήσεις για την διαμόρφωση κοινής στάσης σχετικά με τις θαλάσσιες και τις χερσαίες συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο.

 Παράλληλα, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποίησε μέσω του Twitter ότι έχει δοθεί εντολή για άμεση ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα για τα άτομα που φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Νότια Αφρική.
Bild: Αναστολή πτήσεων από όλη την ΕΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Bild, η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ενωση στο σύνολό της θα διακόψουν από τα μεσάνυχτα όλες τις αεροπορικές συνδέσεις με τις δύο αυτές χώρες.

Οι θαλάσσιες συνδέσεις και οι χερσαίες συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο θα περιορισθούν επίσης σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με τις πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας. Μόνο η μεταφορά εμπορευμάτων θα λειτουργεί κανονικά.

αντίδρασης των χωρών μελών, κυρίως ανάμεσα στην Γερμανία, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η νέα μετάλλαξη του ιού, η οποία εντοπίσθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Νότια Αφρική θεωρείται ότι αυξάνει την μεταδοτικότητα, εξ ου και η αύξηση της ανησυχίας στην Ευρώπη καθώς το δεύτερο κύμα της επιδημίας βρίσκεται σε έξαρση.

Συναγερμός από τον ΠΟΥ

Η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε στη Βρετανία, έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού την Ευρώπη και ήδη κάποιες χώρες έχουν αρχίσει τις απαγορεύσεις μετακινήσεων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από την πλευρά του δήλωσε πως βρίσκεται σε «συνεχή επικοινωνία» με αξιωματούχους από τη Βρετανία, καθώς το νέο στέλεχος εξαπλώνεται ταχύτατα σε σχέση με την αρχική μορφή του κορωνοϊού, αν και για την ώρα δεν θεωρείται πιο επικίνδυνο. Σύμφωνα με το BBC, η ίδια μετάλλαξη έχει εντοπιστεί επίσης στις Κάτω Χώρες, τη Δανία και την Αυστραλία.

Πηγή:thetoc.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τα ευτράπελα της κάλπης – Τα τσαρούχια, το κονιάκ και οι… θερμόαιμοι

Δεν έλειψαν τα ευτράπελα, οι ασυνήθιστες στιγμές και φυσικά η ένταση μεταξύ υποψηφίων ούτε…