Macron1712a-768x512

AUKUS: «Η συνεργασία τους που βασίζεται «σε μια σχέση πολιτικής εμπιστοσύνης μεταξύ δύο μεγάλων κυρίαρχων κρατών του Ινδοειρηνικού», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας συμφώνησε με τον Ινδό ομόλογό του να συνεργαστούν οι δύο χώρες τους σε ένα πρόγραμμα για την προώθηση «μιας πραγματικά πολυμερούς διεθνής τάξης», ανακοίνωσε απόψε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και ο Σουμπραχμανιάν Τζαϊσανκάρ συμφώνησαν επίσης, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, να εμβαθύνουν τη στρατηγική συνεργασία τους που βασίζεται «σε μια σχέση πολιτικής εμπιστοσύνης μεταξύ δύο μεγάλων κυρίαρχων κρατών του Ινδοειρηνικού», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τα γαλλικά «αντίποινα» στο AUKUS

 Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται λίγες ώρες μετά αφότου η Γαλλία ανακάλεσε τους πρεσβευτές της από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία αφού η Καμπέρα ακύρωσε τη σύμβαση, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, για την προμήθεια γαλλικών υποβρυχίων, επιλέγοντας να συνάψει αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία στην περιοχή του Ινδοειρηνικού.
Συγκεκριμένα, η γαλλική «έκρηξη» προκλήθηκε μετά τη συμφωνία της Καμπέρας με την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο (AUKUS) για την προμήθεια πυρηνοκίνητων υποβρυχίων, με την οποία αναιρέθηκε η σύμβαση, ύψους 54 δισεκ. ευρώ, για την αγορά συμβατικών υποβρυχίων από τη Γαλλία.
Έκτοτε ΗΠΑ και Αυστραλία προσπαθούν να κατευνάσουν την γαλλική αντίδραση με διαδοχικές «επιθέσεις φιλίας».
Πηγή:flash.gr
Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Πρότυπο – 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων: Επιμόρφωση Erasmus στο Ελσίνκι – Η σχολική τάξη του μέλλοντος

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS KA1, το Πρότυπο – 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετε…