Elati (1)

Με αρκετό κόσμο πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Ελάτης, η προγραμματισμένη για απόψε το βράδυ στις 8:30, λαϊκή συνέλευση, που στόχο είχε την κατάθεση προτάσεων και απώτερο σκοπό την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα λειψυδρίας που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, στην κοσμοπολίτισσα Ελάτη.

Η συνέλευση συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πύλης κ. Κ. Μαράβα, όταν ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Κ. Μπρίζης του έκανε γνωστό το πρόβλημα που προέκυψε με την έλλειψη νερού και συμμετείχαν επαγγελματίες και κάτοικοι του χωριού, οι επικεφαλής της Αξ/κής και Ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.κ. Θ. Χήρας & Βαλ. Τσιούτσιας αντίστοιχα, με τους συνεργάτες τους, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Β. Αναγνώστου, ο Δ/τ’ης αυτής κ. Κ. Τσόλας και ο τεχνικός προϊστάμενος της Υπηρεσίας κ. Αχιλ. Μπαλκίζας.

Αν και στην Ελάτη λύσεις στην υδροδότηση δίνουν 13 υδρομαστεύσεις εκ των οποίων οι τρεις υδροδοτούν αποκλειστικά τον πολεοδομικό ιστό της Κοινότητας, γεμίζοντας 18 υδραγωγεία, παρ’ όλα αυτά κάθε χρόνο τέτοια εποχή υπάρχει πρόβλημα λειψυδρίας, το οποίο, όπως προέκυψε από τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων στη συνέλευση, οφείλεται βασικά στον παράγοντα  που κοινώς λέγεται «αλόγιστη χρήση», που έχει μετατρέψει το δίκτυο της ΔΕΥΑΠ από Ύδρευσης σε Άρδευσης, καθώς ως γνωστόν και στην εν λόγω Κοινότητα δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη υδρόμετρα, γεγονός που ενθαρρύνει αρκετούς να πράξουν έτσι, αν και ο εργολάβος ξεκίνησε το έργο της τοποθέτησης των υδρομέτρων από τον περασμένο Χειμώνα, χωρίς όμως να έχει ολοκληρώσει ακόμη.

Με απλά λόγια, πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι στην γνώση της μη ύπαρξης υδρομέτρων, ποτίζουν κήπους και γκαζόν, χρησιμοποιώντας το δίκτυο υπέρ το δέον και για κάτι άλλο από την πραγματική του χρήση, χωρίς να δείχνουν λογική & κατανόηση στο γεγονός ότι η Κοινότητά τους είναι τουριστικό θέρετρο με μεγάλη επισκεψιμότητα, που συμβάλει στην οικονομική ανάταση πολλών επιχειρήσεων της περιοχής.

Οι λύσεις λοιπόν που προτάθηκαν ως άμεσες και θα τύχουν εφαρμογής από την επομένη κιόλας, ώστε η Ελάτη να πάψει να έχει πρόβλημα και μάλιστα μέσα στον Αύγουστο, που είναι ο μήνας με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα μέσα στο  Καλοκαίρι, είναι…

  • η διάθεση ακόμη και δύο οχημάτων από υδροφόρες του Δήμου που και θα γεμίζουν τα υδραγωγεία με πόσιμο νερό όταν αυτό επιβάλλεται και θα προβαίνουν σε πλύσεις κεντρικών σημείων της Κοινότητας, χωρίς να επιβαρύνεται το δίκτυο
  • η ανάθεση εποπτείας σε ένα άτομο της Κοινότητας, το οποίο θα επιβλέπει κατά πόσο υπάρχει αλόγιστη χρήση νερού σε κήπους και γκαζόν, προβαίνοντας αρχικά σε παρατήρηση & στην περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα επίκειται πρόστιμο.

Επίσης στο άμεσο μέλλον, καίρια κρίθηκε η ανάγκη εξεύρεσης κι άλλης πηγής για την δημιουργία υδρομάστευσης, που θα ενισχύσει περαιτέρω το δίκτυο της ΔΕΥΑΠ στην Ελάτη, ενώ η ολοκλήρωση του έργου της τοποθέτησης των υδρομετρητών, σύμφωνα και με τους ανθρώπους της ΔΕΥΑΠ & τον Δήμαρχο κ . Κ. Μαράβα, θεωρείται ζωτικής σημασίας, που θα δώσει πραγματική λύση στο όλο θέμα.

 

Elati (2)

Elati (3)

Elati (4)

Elati (5)

Elati (6)

Elati (7)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας στο  Bodybuilding Αθανάσιος Καραμάνος, στο Δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του στο Δημαρχείο Πύλης είχε ο Δήμαρχος κος Κωνσταντίνος …