Emporikos-Syllogos-Pylis ok

Την προηγούμενη Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου, στείλαμε στο Δήμο μία επιστολή-αίτηση. Η αίτηση αυτή αφορούσε τέσσερα ξεχωριστά θέματα τα οποία εμείς και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου θεωρούμε πως είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς μας, την περεταίρω βελτίωσή της και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στο Δήμο μας.

Συγκεκριμένα τα θέματα:

1ον:  Ζητήσαμε  από το Δήμο να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επίλυση του θέματος με τα αδέσποτα ζώα εντός Πύλης. Τελευταία το πρόβλημα είναι τόσο έντονο που εμποδίζεται η ομαλή λειτουργία της αγοράς και οι διαμαρτυρίες-καταγγελίες των πολιτών πάρα πολλές. Ελπίζουμε να λυθεί άμεσα!

2ον: Θίξαμε το θέμα της φωταγώγησης των γεφυριών της Πύλης. Είχαμε λάβει πέρυσι τέτοιο καιρό προφορικές διαβεβαιώσεις ότι το έργο έχει δρομολογηθεί. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα, ένα χρόνο μετά καμία ενέργεια δεν έχει λάβει χώρα! Πρόσφατα μάθαμε για την υπογραφή μίας σύμβασης εκτέλεσης έργου που αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων σε όλο το Δήμο. Οπότε θεωρούμε βέβαιο πως σε αυτό το έργο θα συμπεριληφθεί και η φωταγώγηση των 3 γεφυριών. Περιμένουμε σύντομα πλέον την υλοποίηση.

3ον: Ζητήσαμε φέτος τα Χριστούγεννα να προβεί ο Δήμος σε έναν σημαντικό σε έκταση και αριθμό στολισμό. Ζητούμε έναν αξιόλογο, όμορφο και εντυπωσιακό στολισμό για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Πέρυσι δεν έγινε κάτι τέτοιο αλλά λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν (εγκλεισμός και απαγόρευση μετακινήσεων) δεν επιμείναμε.

Για τη φετινή χρονιά είναι απαραίτητος ο εντυπωσιακός στολισμός και εντός Πύλης αλλά και στον περιφερειακό και τους κόμβους καθώς περιμένουμε μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Πρέπει η πόλη μας να είναι ελκυστική στους τουρίστες ώστε να επωφεληθούν τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις μας. Υπάρχει πολύ μεγάλο χρονικό περιθώριο και περιμένουμε από τον Δήμο και το Τοπικό Συμβούλιο να δράσουν έγκαιρα ώστε αρχές Δεκέμβρη να έχουμε το στολισμό που πρέπει στην πόλη μας.

4ον: Θίξαμε το ζήτημα της μεταφοράς του αμαξοστασίου του Δήμου σε άλλο χώρο εκτός Πύλης. Λαμβάνοντας υπόψιν αιτήματα των μελών μας ζητούμε να μη μεταφερθεί το αμαξοστάσιο. Κάτι τέτοιο θα έπληττε σοβαρά την εμπορική κίνηση της πρωτεύουσας του Δήμου. Επιπλέον θεωρούμε μη λειτουργικό για τη συγκεκριμένη δομή του Δήμου και τους υπαλλήλους της να μεταφερθεί σε άλλη κοινότητα από τη στιγμή που πρωτεύουσα και ‘’γεωγραφικό κέντρο’’ του Δήμου είναι η Πύλη.

Αυτά ήταν τα θέματα και ελπίζουμε η επιστολή μας αυτή να αξιοποιηθεί κατάλληλα από το Δήμο. Η διευθέτηση των παραπάνω ζητημάτων σύμφωνα με τις προτάσεις των μελών του Εμπορικού Συλλόγου είναι απόδειξη καλής συνεργασίας με το Δήμο, με κοινό στόχο μας την αναβάθμιση της περιοχής, την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των καταστημάτων μας.

 

Με εκτίμηση,

το Διοικητικό Συμβούλιο

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Κ. Αγοραστός: Εγώ είμαι Θεσσαλός, δεν έδωσα καμία εντολή να σταματήσουν τα έργα

Με αφορμή την δήλωση του Δημ. Κουρέτα για τη διακοπή των έργων αποκατάστασης ασφαλτικών, τ…