image

Μόλις δύο εβδομάδες από την ανακοίνωση από τον Δήμο Τρικκαίων για σύνδεση και του Μεγαλοχωρίου στο δίκτυο φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και τα έργα ξεκινούν.

Στις 20 Μαΐου 2022 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και η αντιδήμαρχος Εφη Λεβέντη επισκέφθηκαν τον γενικό διευθυντή της εταιρείας κ. Λ. Μπακούρα.

Στη συνάντηση επισημοποιήθηκε και γνωστοποιήθηκε η σύνδεση του χωριού με τον αγωγό, με έργα που θα ξεκινούσαν άμεσα, για μια σύνδεση που ευνοεί επιχειρήσεις και πολίτες στο χωριό και την ευρύτερη περιοχή.

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 τα έργα ξεκινούν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δ/νσης Αστυνομίας Τρικάλων, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τους επόμενους 4 μήνες. Συγκεκριμένα, θα υπάρχει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδούς, από την Δευτέρα 06/06/2022 έως και την Παρασκευή 30/09/2022 και κατά τις ώρες 07:00 έως 15:00.

Η διακοπή αφορά:

* Στην Εθνική Οδό Τρικάλων-Λάρισας, στο τμήμα αυτής μεταξύ της συμβολής της με την οδό Β. Τσιτσάνη (Δέλτα Λαρίσης) έως τη συμβολή της με Νέα Περιφερειακή Εθνική Οδό Λάρισας – Τρικάλων – Αρτης (Κυκλικός Κόμβος Μεγαλοχωρίου).

* Στη Δημοτική Οδό Μεγαλοχωρίου, στο τμήμα αυτής μεταξύ της συμβολής της με τη Νέα Περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων – Αρτης (Κυκλικός κόμβος Μεγαλοχωρίου) έως και την συμβολή της με την Εθνική οδό Τρικάλων- Λάρισας (7ο χλμ).

*Στην παράπλευρη Εθνικής οδού Τρικάλων-Λάρισας, ρεύμα κυκλοφορίας από Λάρισα προς Τρίκαλα, στο τμήμα αυτής μεταξύ της συμβολής της με τη Δημοτική Οδό Μεγαλοχωρίου (7ο χλμ) έως το 9ο χλμ Εθνικής οδού Τρικάλων-Λάρισας (ύψος βιομηχανίας ΒΙΟΣΕΡ).

Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν για κατασκευή δικτύου μέσης πίεσης φυσικού αερίου στα σημεία αυτά, με στένωση των λωρίδων κυκλοφορίας ή με εναλλάξ κυκλοφορία των οχημάτων. Συγκεκριμένα:

-Στην Ε.Ο. Τρικάλων – Λάρισας, από τη συμβολή της με την οδό Β. Τσιτσάνη (ύψος σηματοδοτών Δέλτα Λαρίσης) έως τη συμβολή της με την Ν. Π.Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων – Άρτης, στένωση του οδοστρώματος στο ρεύμα κυκλοφορίας από Τρίκαλα προς Λάρισα και η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από το εναπομείναν ελεύθερο τμήμα της οδού, σύμφωνα με τις υποδείξεις και την σήμανση που θα τοποθετηθεί από το συνεργείο εκτέλεσης των εργασιών.

– Στην Δημοτική οδό Μεγαλοχωρίου και καθ’ όλο το μήκος της, δηλαδή από τη συμβολή με Νέα Περιφερειακή Εθνική Οδό Λάρισας – Τρικάλων – Άρτης ( Κυκλικός Κόμβος Μεγαλοχωρίου) έως και τη συμβολή της με την Εθνική οδό Τρικάλων Λάρισας (7ο χλμ ), στένωση του ρεύματος κυκλοφορίας από Μεγαλοχώρι προς Τρίκαλα, με εναλλάξ κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με τις υποδείξεις και τη σήμανση που θα τοποθετηθεί από το συνεργείο εκτέλεσης των εργασιών.

– Στην Παράπλευρη της Εθνικής οδού Τρικάλων – Λάρισας, ρεύμα κυκλοφορίας από Λάρισα προς Τρίκαλα, στο τμήμα αυτής μεταξύ της συμβολής με δημοτική οδό Μεγαλοχωρίου (7ο χλμ) έως το 9ο χλμ Εθνικής Οδού Τρικάλων – Λάρισας (ύψος βιομηχανίας ΒΙΟΣΕΡ) στένωση του οδοστρώματος με εναλλάξ κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με τις υποδείξεις και την σήμανση που θα τοποθετηθεί από το συνεργείο εκτέλεσης των εργασιών.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, μετά το πέρας των εργασιών της κάθε ημέρας, δηλαδή στις 15:00, θα γίνεται άρση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και οι εν λόγω οδοί θα δίνονται από την εταιρεία κανονικά σε κυκλοφορία.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Μπακάλης: Δεσμεύομαι να εργαστώ αγόγγυστα, για τον κάθε πολίτη του Δήμου μας

Επ’ ευκαιρία της εκλογής μου ως δημοτικός σύμβουλος στον Δ. Πύλης, θα ήθελα να ευχαρ…