coronxristougenna67

Υπό το φόβο ενός νέου lockdown που μπορεί να φέρει η μετάλλαξη «Όμικρον» η κυβέρνηση άρχισε να συζητά νέα περιοριστικά μέτρα για τις ημέρες των εορτών ενώ οι πληροφορίες λένε ότι προγραμματίζει ένα πιο αυστηρό πακέτο μέτρων για μετά την πρωτοχρονιά.

Σήμερα το πρωί αναμένεται να γίνει μια νέα σύσκεψη προκειμένου στις 12 ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης να ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα που συζητά η κυβέρνηση είναι δύο ταχυτήτων : Τα πρώτα είναι άμεσης εφαρμογής δηλαδή, από αύριο, παραμονή των Χριστουγέννων ενώ το δεύτερο πακέτο θα αφορά το καθεστώς που θα ισχύσει στην χώρα αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές στα άμεσα μέτρα , θα είναι η ακύρωση όλων των υπαίθριων εορταστικών εκδηλώσεων, η διεξαγωγή αθλητικών αγώνων χωρίς θεατές, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και διπλής μάσκας ή μάσκας αυξημένης προστασίας στα ΜΜΕ καθώς και την υποχρεωτική διενέργεια τεστ για όσους εισέρχονται στη χώρα τη 2η και την 4η μέρα από την άφιξή τους.

Αμέσως μετά τις γιορτές, το πιθανότερο είναι από τις 3 Ιανουαρίου η κυβέρνηση να προχωρήσει στη δραστική μείωση του ωραρίου λειτουργίας της εστίασης ( εστιατόρια, μπαρ, καφέ, νυκτερινά κέντρα κα ) – ακούγεται ότι μπορεί να κλείνουν ακόμα και στις 11.00 – καθώς επίσης και στην επιστροφή της τηλεργασίας.

Φυσικά αν τα πράγματα πάρουν ανεξέλεγκτη τροπή κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα νέο lockdown που η κυβέρνηση δεν θα το λέει lockdown καθώς τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν δεσμευθεί ότι η χώρα δεν θα ξανακλείσει.

Οι αποφάσεις της τελευταίες στιγμής λαμβάνονται από την κυβέρνηση καθώς η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες παίρνουν σκληρά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την νέα μετάλλαξη.

Παράλληλα το μπαράζ των δηλώσεων και προβλέψεων που έκαναν χθες γιατροί και λοιμοξιολόγοι επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα το συντομότερο δυνατόν πριν η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη θορύβησαν την κυβέρνηση η οποία μέχρι και χθες εμφανιζόταν ιδιαίτερα ψύχραιμη για τις συνέπειες της νέας μετάλλαξης.

Οι πληροφορίες λένε ότι στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που υπήρξαν στο Μέγαρο Μαξίμου αυτό που εκνεύρισε μεν , μέτρησε δε ιδιαίτερα για την λήψη των νέων μέτρων ήταν η δήλωση του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ κ. Δημ. Σαρηγιάννης, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η χώρα δεν θα αποφύγει το καθολικό lockdown εξαιτίας της Όμικρον.

«Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα θα έρθει πολύ γρήγορα και θα είναι πολύ μεγάλο είπε δίνοντας μάλιστα, και ημερομηνία. «Εάν υπάρξει καθολικό lockdown από τις 3 Ιανουαρίου θα διαρκέσει έναν μήνα, εάν φτάσουμε στις 16 του μηνός, όταν υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα θα είναι και πάλι 6.000 ημερησίως, τότε θα πάει μέχρι τον Μάρτιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή:madata.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Κ. Αγοραστός: Πάμε μαζί να κάνουμε την Θεσσαλία τον τόπο που θέλουμε. Έχω καταλάβει τι πρέπει να αλλάξω(βίντεο)

Με μήνυμα προς όλες τις Θεσσαλές και όλους τους Θεσσαλούς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ε…