654654

Παράθυρο για ένταξη στο μέτρο μείωσης νιτρικών του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης άνοιξε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου κατά την συνάντηση με εκπροσώπους του Καπνικού Συνεταιρισμού Καρδίτσας.

Το θέμα τέθηκε κατά, κατά την συνάντηση που είχαν την Τρίτη 23 Απριλίου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Καπνικού Συνεταιρισμού Καρδίτσας κ. Παναγιώτη Κεφαλά και κ. Φώτη Σιακάρα, τα οποία συνοδεύονταν από τη βουλευτή Καρδίτσας Παναγιώτα Βράντζα, με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη και τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπο Κασσίμη.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η δυνατότητα ένταξης του καπνού στο μέτρο 10 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που αφορά ‘’τη μείωση της ρύπανσης του νερού από γεωργική δραστηριότητα’’. Μάλιστα, όπως υπογραμμίστηκε από τους καπνοπαραγωγούς, ο καπνός αποτελεί ένα δυναμικό προϊόν,  τόσο για τον νομό της Καρδίτσας, όσο και για την υπόλοιπη Ελλάδα με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός και ο γενικός γραμματέας, αντιμετώπισαν θετικά το αίτημα και δεσμεύτηκαν να εξετάσουν τη δυνατότητα ένταξης του προϊόντος στην επικείμενη αναθεώρηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πηγή:agronews.gr

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Δήλωση στήριξης του Μπάμπη Δεληλίγκα στον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Ο Μπάμπης Δεληλίγκας με σχετική επιστολή του, δηλώνει την απόλυτη στήριξη του στον υποψήφι…