shaving-900x675

Αν είσαι από τα κορίτσια εκείνα που ξυρίζουν τα πόδια τους, είναι πιθανόν να κάνεις ορισμένα λάθη που ούτε φαντάζεσαι. Το goddess.gr σου δίνει tips για να καταλάβεις πώς μπορείς να βελτιώσεις το ξύρισμα των ποδιών σου και να γίνουν πιο απαλά πριν βγεις στην παραλία αυτό το καλοκαίρι.

Ξυρίζεσαι μόλις μπεις στο ντουζ

Βιάζεσαι, το καταλαβαίνουμε, αλλά αν το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μόλις ανοίξεις το νερό είναι να ξυριστείς, το δέρμα και οι πόροι δεν έχουν προλάβει να μαλακώσουν αρκετά. Οι ειδικοί προτείνουν να μείνεις 10-15 λεπτά στο ντουζ και μετά να αρχίσεις το ξύρισμα των ποδιών σου.

Για όσες φορούν γυαλιά… μυωπίας

Ξυρίζεσαι … διαισθητικά, γιατί έχεις μεγάλη μυωπία και δεν βλέπεις καλά; Άσε τις μαντεψιές. Θα σου προτείναμε όταν αποφασίσεις να ξυρίσεις τα πόδια σου να φοράς τους φακούς σου (γιατί καταλαβαίνουμε ότι γυαλιά και υδρατμοί δεν τα πάνε καλά). Όχι μόνο θα καταφέρεις να μην αφήσεις «μπαλώματα» αξύριστα εδώ κι εκεί, αλλά θα αποφύγεις και τα κοψίματα.

Ξυρίζεις στεγνό δέρμα; Πώς μπορείς

Πώς σου ήρθε αυτό το πράγμα; Πέραν του ότι είναι ανατριχιαστικό, δεν κάνει καθόλου καλό στο δέρμα σου. Χρησιμοποίησε κρέμα ξυρίσματος ή ένα πολύ μαλακό αφρόλουτρο ή ακόμα τη μαλακτική σου κρέμα. Απέφυγε το σαπούνι που ξηραίνει το δέρμα σου.

Δεν ασχολείσαι με το ξυραφάκι

Ό,τι βρήκες πήρες. Δεν πάει έτσι! Πάρε ειδικά ξυραφάκια με 4 ή 5 λεπίδες για να έχεις πρόσβαση και σε δύσκολα σημεία, όπως τα γόνατα, το πίσω μέρος της γάμπας ή και την περιοχή μπικίνι. Θα βρεις σε όμορφα κοριτσίστικα χρώματα.

Ξεχνάς να αλλάξεις ξυραφάκι

Πρέπει να αντικαθιστάς το ξυραφάκι σου όπως και την οδοντόβουρτσά σου. Τα παλιά ξυραφάκια μαζεύουν βακτήρια και δημιουργούν κοκκινίλες στο ξύρισμα. Πέρνα το ξυραφάκι σου με οινόπνευμα κατά τακτά χρονικά διαστήματα και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μέχρι και 20 φορές.

Ξυρίζεσαι κατευθείαν κόντρα

Σοκ για το δέρμα. Καλά θα ήταν να ξυρίσεις πρώτα το πόδι με τη φορά της τρίχας και μετά να κάνεις την ανάποδη κίνηση. Θα αποφύγεις τους ερεθισμούς.

Δεν φροντίζεις τους ερεθισμούς από το προηγούμενο ξύρισμα

Αυτά τα ενοχλητικά σπυράκια που εμφανίζονται με το ξύρισμα! Αν δεν τα φροντίσεις, θα μείνουν σημάδια και μάλιστα θα εγκατασταθούν μόλις βγεις στον ήλιο και μαυρίσεις (πέραν του ότι τσούζουν συνέχεια). Κάνε απολέπιση 2 φορές την εβδομάδα και καλή ενυδάτωση μετά από κάθε ξύρισμα. Στο φαρμακείο θα βρεις και ειδικές κρέμες για μετά το ξύρισμα, που βοηθούν στην επούλωση.

Ξυρίζεσαι με το δικό του ξυραφάκι

Είτε εσύ ξυρίζεσαι με το δικό του είτε εκείνος καμιά φορά (κρυφά) δανείζεται το δικό σου! Σε γενικές γραμμές το ξυραφάκι σου καλό είναι να μην το χρησιμοποιεί κανείς άλλος εκτός από εσένα – για τον κίνδυνο μολύνσεων του δέρματος.

goddess.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Δήλωση του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα, για τη μεγάλη του εκλογική νίκη

  Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους δημότες του Δήμου Πύλης, που τ…