padiki xara

Το Υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσε την πρόσκληση προς τους δήμους της χώρας για την αναβάθμιση του εξοπλισμού των παιδικών χαρών τους καθώς και των τεχνικών προδιαγραφών ασφαλείας τους.

Στο πλαίσιο αυτό διατίθενται 70 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα ειδικής ενίσχυσης των δήμων “Φιλόδημος ΙΙ”, ενώ σε ό,τι αφορά την περιοχή μας, οι δήμοι του Νομού Τρικάλων μπορούν να ενισχυθούν με ποσά από 210.000 ευρώ έως και άνω των 260.000 ευρώ ανάλογα με τον πληθυσμό τους.

Στις επιλέξιμες ενισχύσεις συμπεριλαμβάνονται κάθε είδους δαπάνες που αφορούν στην προμήθεια και τοποθέτηση του εξοπλισμού των παιδικών χαρών, δαπάνες για την προμήθεια και τοποθέτηση ασφαλούς δαπέδου των παιδικών χαρών, καθώς και δαπάνες για την προμήθεια και τοποθέτηση κατάλληλου και επαρκούς φωτισμού.

Με το πρόγραμμα αυτό ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των δήμων της χώρας, για την ενίσχυση των προδιαγραφών ασφαλείας των παιδικών χαρών, διαδικασία η οποία εκκρεμεί εδώ και χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να φροντίζει για την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς και για την ασφάλεια των παιδιών στις δραστηριότητες αναψυχής και άσκησης που λαμβάνουν χώρα στις παιδικές χαρές των πόλεων της χώρας.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Το Υπουργείο Ανάπτυξης ξεκινάει ελέγχους στους influencers

Ελέγχους των εμπορικών πρακτικών που χρησιμοποιούν οι influencers στους λογαριασμούς τους …