thehomeissue_oikonomia-2-620x354

Μπορεί να δυσκολεύεστε πολύ να τα βγάλετε πέρα με τα οικονομικά σας αλλά μην ανησυχείτε. Δεν είστε οι μόνοι! 

Η αλήθεια είναι πως σε έρευνα που έχει γίνει έχει αποδειχτεί πως το 91% των γυναικών δεν μπορούν να πάρουν σωστές οικονομικές αποφάσεις. Γι’αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σας βοηθήσουμε να αρχίσετε να βάζετε κάποια χρήματα στην άκρη όσο δύσκολη κι αν είναι η οικονομική σας κατάσταση.

Αλλάξτε την ρουτίνα ομορφιάς σας Αντί να δίνετε τα χρήματά σας σε κομμωτήρια για να σας φτιάχνουν τα μαλλιά και να σας τα βάφουν και αντί να πηγαίνετε σε σπα για μανικιούρ και πεντικιούρ μάθετε να κάνετε μόνοι σας αυτές τις διαδικασίες. Επιπλέον μπορείτε να ψωνίζετε καλλυντικά online και να βρίσκετε προσφορές που συνήθως τα καταστήματα δεν κάνουν.

Αρχίστε να ψωνίζετε έξυπνα Υπάρχουν προϊόντα σούπερ μάρκετ τα οποία μπορείτε να βρείτε σε άλλα καταστήματα πολύ πιο οικονομικά. Ένα παράδειγμα αποτελούν τα χαρτικά (χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας και χαρτοπετσέτες) τα οποία θα βρείτε στη μισή τιμή σε μαγαζιά που πουλάνε χαρτικά. Αρχίστε να δίνετε σημασία σε κουπόνια και προσφορές.

Κόψτε την καλωδιακή τηλεόραση Μπορεί να μην τρελαίνεστε με την ιδέα αλλά σίγουρα θα εξοικονομήσετε πολλά χρήματα και από αυτό.

Μην αγοράζετε πράγματα που δεν χρειάζεστε Αρχίστε να αγοράζετε μόνο τα απαραίτητα. Δεν είναι απαραίτητο να πάρετε ένα καινούργιο ζευγάρι μπότες όταν χρειάζεστε τα χρήματα για πιο βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Θα έρθει ο καιρός που θα μπορείτε να κάνετε και πάλι κάποιες σπατάλες.

Πείτε «ναι» σε δωρεάν δραστηριότητες Μην πείτε όχι αν μια φίλη σας προσφερθεί να σας βγάλει έξω για φαγητό. Ψάξτε για δραστηριότητες στην πόλη σας που είναι δωρεάν και απολαύστε τις παρέα με τους αγαπημένους σας φίλους. Άλλωστε… η παρέα είναι αυτή που μετράει.

Χρησιμοποιήστε ό,τι έχετε ήδη Σίγουρα θα έχετε ρούχα που δεν έχετε φορέσει ούτε μια φορά. Αρχίστε να τα φοράτε κάνοντας νέους, ενδιαφέροντες συνδυασμούς. Κάντε το ίδιο με τα τρόφιμα που έχετε αποθηκευμένα στα ντουλάπια σας. Επιπλέον μπορείτε να αρχίσετε να τρώτε περισσότερα όσπρια (που είναι πιο οικονομικά) και όταν μαγειρεύετε να το κάνετε μια φορά και να μαγειρεύετε αρκετή ποσότητα φαγητού τουλάχιστον για 3 ημέρες έτσι ώστε να κάνετε οικονομία στο ρεύμα.

Αρχίστε να γράφετε όλα τα έξοδά σας Γράφοντας αναλυτικά όλα όσα ξοδεύετε μέσα σε έναν μήνα θα διαπιστώσετε πού ξοδεύετε χρήματα χωρίς να το αντιλαμβάνεστε. Έτσι, τον επόμενο μήνα θα μπορείτε να κάνετε τις ανάλογες περικοπές.

Πηγή:spirossoulis.com

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Κ. Αγοραστός για debate: «Επιτελους ο κ. Κουρετας αποδέχτηκε να κάνουμε έναν ήρεμο και πολιτισμένο διάλογο για το αύριο της Θεσσαλίας»

Σε δήλωση του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σχετικά με τη διεξαγωγ…