pexels-photo-414171

Αν βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια πρέπει να αξιοποιήσεις αυτές τις συμβουλές! Όταν μένεις στην ίδια περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι λογικό να αρχίζεις να βαριέσαι να τραβάς τα ίδια και τα ίδια τοπία κάθε φορά.

Βλέπεις, οι ρυθμοί της ζωής είναι ίδιοι και ειδικά στις πόλεις είναι δύσκολο να «χαθείς» σε κάποιο τοπίο που να μην είναι urban.

Το κλειδί για να το αλλάξεις αυτό είναι να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις εσύ τα πράγματα και επειδή ξέρουμε ότι είναι πιο εύκολο να το λες από το να το κάνεις σου έχουμε 7 πιο συγκεκριμένα tips!

1. Να χαθείς μέσα στην πόλη Αν γίνεις τουρίστας μέσα σ’ αυτή και «χαθείς» επίτηδες είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ανακαλύψεις πολλά όμορφα μέρη, τοπία και θα δεις τα πράγματα με μία διαφορετική ματιά.

2. Συγκεντρώσου σ’ ένα τοπίο/κτίριο/άνθρωπο τη φορά Ο κάθε φωτογράφος έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο βλέπει τα πράγματα και για να βγάζει ακόμα καλύτερες φωτογραφίες πρέπει όχι μόνο να αλλάξει την οπτική του, αλλά και να συγκεντρωθεί σ’ ένα αντικείμενο.

Για παράδειγμα, αν προτιμάς να βγάζεις ανθρώπους φωτογραφίες συγκεντρώσου σ’ αυτούς, στην φωτογραφία της καθημερινότητας των ανθρώπων και όχι στο όμορφο γκράφιτι που είδες λίγο πιο δίπλα και θες να τραβήξεις.

3. Μάθε να βρίσκεις τα μοτίβα Η συγκέντρωση σ’ ένα αντικέιμενο απαιτεί χρόνο. Έχε, λοιπόν, συνεχώς στο νου σου ότι πρέπει να ψάχνεις μέσα στην πόλη σου για τα συγκεκριμένα αντικείμενα που θες να βγάλεις, δηλαδή τοπία, κτίρια, ανθρώπους, συγκεκριμένα αντικείμενα, street life κλπ.

4. Ψάξε να βρεις την τέλεια γωνία Κάποιες φορές έχεις μπροστά σου αυτό που θέλεις να τραβήξεις και δεν βγαίνει όπως το θες! Αν θες να κάνεις λίγο πιο δραματικές τις λήψεις σου δοκίμασε να ανέβεις κάπου πιο ψηλά, σε κάποια ταράτσα ή να κατέβεις πιο χαμηλά βλέποντας και αυτή την πλευρά της πόλης.

5. Βγες στην πόλη και τις ώρες αιχμής και τις χαλαρές ώρες Αν η πόλη σου φαίνεται βαρετή όταν έχει χαλαρούς ρυθμούς, βγες να τραβήξεις φωτογραφίες τις ώρες αιχμής και είναι σίγουρο ότι θα δεις πολύ διαφορετικά πράγματα.

Από την άλλη μια πολύ καλή ώρα για να βγεις έξω είναι ακριβώς μόλις δύσει ο ήλιος, αφού αυτά τα περίπου 30 λεπτά θα δεις πολύ όμορφα σκηνικά, που ίσως να μην είχες ξαναδεί! Διάβασε εδώ tips για αρχάριους!

6. Κλασικά: Ασπρόμαυρο Όταν δεν έχεις άλλη έμπνευση και ένα τοπίο δεν σου δημιουργεί την ανάγκη να το τραβήξεις μπορείς να κάνεις το εξής απλό… Επικεντρώσου στους ανθρώπους και τις φωτογραφίες αυτές κάντες ασπρόμαυρες τονίζοντας ακριβώς τα σωστά σημεία που πρέπει!

7. Πες μια ιστορία Αυτή η συμβουλή με την ακριβώς από πάνω είναι αλληλένδετες, αφού μπορείς να πεις υπέροχες ιστορίες με b&w πορτρέτα! Βέβαια, το να μπορείς να λες ιστορίες μέσα από τις φωτογραφίες σου θέλει δουλειά, γι’ αυτό ξεκίνα γρήγορα!

frapress.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …