7-fotografies-pou-tha-prepei-na-traviksete-to-moro-sas

Οι φωτογραφίες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για ν’ απαθανατίσετε μοναδικές στιγμές, όπως τον ερχομό των παιδιών σας, τα πρώτα τους βήματα και αμέτρητες σημαντικές στιγμές στη ζωή τους. Μάθετε ποιες στιγμές πρέπει να τραβήξετε με την κάμερά σας σε αυτό το άρθρο.

Σήμερα θα σας προτείνουμε 7 φωτογραφίες που θα πρέπει να τραβήξετε το μωρό σας. Οι φωτογραφίες είναι ένα τρόπος για να σώσετε πολύτιμες στιγμές. Παραδείγματος χάρη, τους πρώτους μήνες ή χρόνια του παιδιού σας, τα γενέθλιά του, τη βάφτισή του ή μια φυσιολογική μέρα την οποία περάσατε μαζί.

Το πρώτο του μπάνιο ή την πρώτη φορά που το είδατε και το αγγίξατε, αποτελούν μοναδικές στιγμές στις ζωές και των δύο. Αν περιμένετε το πρώτο σας παιδί και δεν γνωρίζετε τι φωτογραφίες θα πρέπει να το τραβήξετε, θα μοιραστούμε εδώ ορισμένες προτάσεις.

Ποιες είναι οι 7 φωτογραφίες που θα πρέπει να τραβήξετε το μωρό σας;

1. Φωτογραφίες πριν την γέννα

Μαμά κοιτάει τον υπέρηχο

Η πρώτη από τις 7 φωτογραφίες που θα πρέπει να τραβήξετε το μωρό σας είναι πριν γεννηθεί. Δεν είναι απαραίτητο να περιμένετε μέχρι να γεννηθεί για να ξεκινήσετε να τραβάτε φωτογραφίες ή από τις ετοιμασίες για τον ερχομό του. Για παράδειγμα, οι πρώτες φωτογραφίες που θα έχετε από το παιδί σας θα είναι οι υπέρηχοι τους οποίους κάνατε κατά τη διάρκεια του προγεννητικού ελέγχου και θα σας πουν το φύλο του παιδιού.

Έπειτα, μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες από το μελλοντικό του υπνοδωμάτιο, τα παιχνίδια που το περιμένουν και το διάστημα που πέρασε στην κοιλιά σας.

2. Πληροφορίες από τη γέννησή του

Μπορείτε επίσης να σώσετε μια ωραία ανάμνηση από την ώρα της γέννησής του, ξεκινώντας από την ώρα, το βάρος του, το ύψος του, τα πρώτα ρούχα που φόρεσε και την πρώτη του συνάντηση με εσάς. Αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι κοινές, αλλά μπορείτε να πρωτοπορήσετε.

Επίσης, για όσους τους αρέσει κάτι παραπάνω από μια φωτογραφία, μπορείτε να βιντεοσκοπήσετε τη γέννα. Κάποιος που είναι καλός στη βιντεοσκόπηση, μπορεί να τραβήξει τη στιγμή την οποία έρχεται στον κόσμο το παιδί σας. Αν η γέννα γίνει στο σπίτι σας, θα μπορέσετε εύκολα να εφαρμόσετε αυτή την ιδέα, όμως, αν γίνει σε κάποια κλινική, θα πρέπει να ρωτήσετε αν επιτρέπεται.

3. Οικογενειακές φωτογραφίες με το μωρό

Οικογενειακή φωτογραφία με το μωρό

Κάθε μέλος της οικογένειάς σας θα θέλει μια φωτογραφία με το νέο μέλος. Μπορείτε να τραβήξετε ομαδικές φωτογραφίες, ξεχωριστές ή ακόμη και διαφορετικές πτυχές της οικογένειας. Ορισμένες μαμάδες τραβούν φωτογραφίες του μωρού με τα αδέλφια του, άλλη μία με τα ξαδέλφια, διαφορετική με τις θείες και τους θείους, μία με τους παππούδες και τις γιαγιάδες, και φυσικά μία την οποία δεν μπορείτε να ξεχάσετε, τη φωτογραφία της μαμάς και του μπαμπά με το νέο μωρό.

Η οικογένεια είναι ό,τι πιο σημαντικό! Αυτές μπορεί να είναι οι πολυτιμότερες αναμνήσεις που έχετε από τη στιγμή που το μωρό σας συναντά την οικογένεια. Θα πρέπει να τραβήξετε αυτές τις φωτογραφίες οι οποίες θα δείχνουν την ευτυχία στο πρόσωπο όλων όταν συναντήσουν το μωρό.

4. Οι λεπτομέρειες: παντοτινές αναμνήσεις

Αυτό που κάνει τα μωρά το πιο ευαίσθητο πλάσμα στον κόσμο είναι το πόσο μικρά είναι. Κάθε μέρος τους είναι αξιολάτρευτο, από τη μύτη μέχρι τα μικρά τους πατουσάκια. Απαθανατίστε αυτές τις λεπτομέρειες με μια φωτογραφία. Κρατήστε αυτές τις αναμνήσεις του πώς έμοιαζαν στην αρχή, όταν μπορούσαν ν’ ανοίξουν τα μάτια τους με δυσκολία και της πρώτης φοράς που έπιασαν το χέρι σας με τα δαχτυλάκια τους.

5. Τραβήξτε φωτογραφίες καθώς μεγαλώνει

Μωράκι χαμογελάει

Αυτή είναι μια από τις 7 φωτογραφίες που θα πρέπει να τραβήξετε το μωρό σας: δείτε πώς αλλάζει και μεγαλώνει με τον καιρό. Μπορείτε ν’ αποφασίσετε να τραβάτε μια φωτογραφία του στην ίδια θέση και μέρος κάθε 6 μήνες ή έναν χρόνο. Μπορείτε να το φανταστείτε όταν γίνει 6 χρονών;

Θα δείτε μεγάλη διαφορά από όταν γεννήθηκε μέχρι εκείνη τη μέρα! Και το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να έχετε κάθε κομμάτι αυτής της διαδρομής σε φωτογραφίες.

6. Χειρονομίες και εκφράσεις

Όπως όλοι οι άνθρωποι, κάθε μωρό έχει τις δικές του χειρονομίες και εκφράσεις. Όταν βγάζουν τη γλώσσα τους έξω με περίεργο τρόπο, όταν κατσουφιάζει, ίσως όταν γελούν ανεξέλεγκτα ή έχουν θυμωμένη έκφραση. Αιχμαλωτίστε αυτές τις στιγμές επειδή θα σας κάνουν σίγουρα να γελάσετε όταν μεγαλώσει το μωρό σας, και θα γεμίσουν την καρδιά σας με ζεστασιά.

7. Η πρώτη φορά!

Μαμά κοιτάζει το μωρό της

Η πρώτη του φορά! Αυτές είναι οι φωτογραφίες του μωρού τις οποίες θα πρέπει να έχετε στο φωτογραφικό σας άλμπουμ. Εκείνη η στιγμή όταν κάνει τα πρώτα του βήματα, όταν βγάζει τα πρώτα του δόντια, την πρώτη φορά που μπουσούλισε, το πρώτο τους καρπούζι, η πρώτη τους βόλτα στο πάρκο ή το πρώτο τους παγωτό.

Κάτι για να σκεφτείτε

Το σημαντικότερο πράγμα για όλες τις φωτογραφίες του μωρού δεν είναι το μέρος, η κάμερα ή η γωνία λήψης, αλλά το να μάθετε να αιχμαλωτίζετε τις μαγικές στιγμές και τα συναισθήματα. Και να μην αφήσετε ποτέ τη δημιουργικότητά σας να πεθάνει.

Τραβήξτε αυτές τις φωτογραφίες του μωρού σας και απολαύστε τες. Εμπρός μαμάδες! Εκτυπώστε τες, βάλτε τες σε μια κορνίζα ή φτιάξτε ένα άλμπουμ. Οτιδήποτε θέλετε! Το ζήτημα είναι πως όταν γεννηθεί το μωρό σας, χωρίς αμφιβολία, μια νέα προσωπική φωτογραφίες γεννιέται μαζί του γι’ αυτό: εσείς.

meygeia.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…