fyta

Κάθε φυτό έχει να σας προσφέρει και κάτι διαφορετικό, είτε αυτό είναι αισθητική απόλαυση και ομορφιά στο σπίτι σας, είτε βελτίωση της σωματικής ή συναισθηματικής υγείας σας, γεμίζοντάς σας παράλληλα με καλή ενέργεια.

Τα φυτά δεν έχουν απλώς μια ωραία εμφάνιση. Σας ωφελούν τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε 7 οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε αν έχετε κάποιο φυτό στο σπίτι.

Βρείτε τα σωστά φυτά ανάλογα με το χώρο αλλά και το χρόνο που έχετε για να τους αφιερώσετε.

Αφού τα επιλέξετε, βάλτε τα στο σπίτι σας και απολαύστε τα παρακάτω πλεονεκτήματα.

1. Καθαρίζουν τον αέρα

Το 1989, επιστήμονες της NASA ερεύνησαν ποια είναι τα καλύτερα φυτά που μπορούν να καθαρίσουν τον αέρα στο εσωτερικό ενός χώρου.

Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να έχουμε κατά νου, αφού είμαστε εκτεθειμένοι σε κάθε είδους ρύπους κάθε μέρα.

Λαμβάνοντας υπόψη την ποιότητα του αέρα σε κλειστούς χώρους και το είδος των φυτών που θα βρείτε να πωλούνται, αυτές ήταν οι προτάσεις των επιστημόνων:

  • Μπαμπού: Είναι εύκολο να το φροντίσετε, ενώ μειώνει τα επίπεδα φορμαλδεΰδης (ενός χημικού προϊόντος που χρησιμοποιείται ευρέως ως βακτηριοκτόνο και συντηρητικό).
  • Φοίνικας Αρέκα: Μεγάλο τόσο για το σπίτι όσο και για το γραφείο, αυτό το φυτό μεγαλώνει αργά, δεν χρειάζεται πολύ νερό και έχει φύλλα που είναι εξαιρετικά για τον καθαρισμό του αέρα.
  • Φίκος: Ένα από τα αγαπημένα φυτά για τον καθαρισμό του αέρα από τις χημικές ουσίες, έχει πολυμορφική εμφάνιση, με διαφορετικά σχήματα, κορμούς και μεγέθη.

2. Σας κάνουν ευτυχισμένους

φυτό στο σπίτι

Μερικοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι τα φυτά έχουν τη δύναμη να επηρεάζουν τη διάθεσή μας.

Εάν είστε άτομο με ευαισθησίες και αισθάνεστε ότι ο χώρος σας μπορεί να αποπνέει θετική ή αρνητική ενέργεια, τότε η επιλογή ενός φυτού από τα παρακάτω είναι ιδανική για εσάς.

  • Βιολέτες: Είναι ιδανικές αν υπάρχουν συγκρούσεις και τσακωμοί στο σπίτι σας, καθώς συμβάλλουν στην εξισορρόπηση των συναισθημάτων και τη μείωση του στρες.
  • Κισσός: Πιστεύεται ότι ο κισσός φέρνει καλή τύχη.
  • Ανθούριο: Γνωστό και ως «αρσενική ευτυχία», συνιστάται για την αύξηση της γονιμότητας στους άνδρες και την ενίσχυση της λίμπιντο.

3. Είναι ευεργετικά για την ψυχική σας υγεία

Η φροντίδα ενός φυτού ή πολλών φυτών καθαρίζει το μυαλό σας, εμπνέει αγάπη και αφοσίωση και, πάνω απ’ όλα, βοηθάει στην εξάλειψη του άγχους.

Εάν μπορείτε, δημιουργήστε έναν κήπο. Η ενασχόληση μαζί του αποτελεί μια δραστηριότητα που σας βοηθά να κάψετε θερμίδες, διεγείρει τις αισθήσεις καθώς ασχολείστε με το χώμα και ενεργοποιεί τη δημιουργικότητά σας.

4. Μειώνουν τα επίπεδα θορύβου

φυτό στο σπίτι

Εκτός από τον καθαρισμό του αέρα, τα φυτά έχουν επίσης τη δυνατότητα να λειτουργούν ως ηχομονωτικά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βλέπετε κτήρια επενδεδυμένα με πράσινο και βλάστηση. Κάνει το εξωτερικό να φαίνεται όμορφο, αλλά και διατηρεί εκτός των τειχών το θόρυβο της κυκλοφορίας.

5. Έχουν χαλαρωτικές ιδιότητες

Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τη σοφία της Μητέρας Φύσης και να μεγαλώσετε φυτά που θα σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια περιόδων με άγχος.

  • Βαλσαμόχορτο: Επειδή περιέχει υπερικίνη (αντιβιοτικό και αναστολέα), το φυτό αυτό συνιστάται για τη θεραπεία της κατάθλιψης, του άγχους, της αϋπνίας και των συναισθηματικών συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.
  • Πασιφλόρα: Έχει καταπραϋντικές ιδιότητες, ενθαρρύνει τη χαλάρωση και βοηθάει στην εξάλειψη των συμπτωμάτων του άγχους.
  • Βαλεριάνα: Αυτό το φυτό είναι εξαιρετικό στη μείωση των επιπέδων στρες. Σας βοηθά να κοιμηθείτε, σταθεροποιεί τον καρδιακό ρυθμό και σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα όταν είστε λυπημένοι ή αναστατωμένοι.

6. Θα σας βοηθήσουν να συγκεντρωθείτε

φυτό στο σπίτι

Υπάρχουν φυτά για τη μείωση του άγχους και του στρες και υπάρχουν επίσης φυτά για να βελτιώσετε τη συγκέντρωσή σας.

Είτε τα χρησιμοποιείτε με τη μορφή τσαγιού, αρωματοθεραπείας ή ακόμα και στο μπάνιο, αυτά τα βότανα είναι ο ιδανικός τρόπος για να τονωθεί φυσικά ο εγκέφαλός σας:

  • Δεντρολίβανο: Πέρα από τις πολλές ευεργετικές για την υγεία σας ιδιότητες, βελτιώνει και τη μνήμη σας.
  • Μελισσόχορτο: Εντείνει την πνευματική συγκέντρωση και βοηθά με τη θλίψη και την αϋπνία.
  • Αλθαία: Αποτελεί το κατεξοχήν καταπραϋντικό φυτό. Περιέχει μια ουσία που βοηθά στη διατήρηση της μνήμης σας σε καλή κατάσταση.

7. Είναι πηγή θετικής ενέργειας

Ορισμένες σχολές φιλοσοφικής σκέψης, όπως το Φενγκ Σούι, ισχυρίζονται ότι ορισμένα φυτά προσελκύουν θετική ενέργεια.

Έτσι, μετατρέψετε το σπίτι σας σε έναν μαγνήτη καλής ενέργειας με τα ακόλουθα φυτά:

  • Λεβάντα: Ιδανική για άτομα που υποφέρουν από αϋπνία, η λεβάντα ενθαρρύνει την ισορροπημένη ενέργεια και την αίσθηση της ευημερίας.
  • Φτέρες: Παρέχουν προστασία και αυξάνουν την αυτοεκτίμησή σας. Κρατήστε τες στο σπίτι, εάν περάσετε πρόσφατα έναν χωρισμό.
  • Χρυσάνθεμο: Αυτό το φυτό εκπέμπει αίσθηση ευεξίας σε όλους στο σπίτι.

Όπως μπορείτε να δείτε, τα φυτά είναι εξαιρετικά για το σπίτι σας.

Κάθε φυτό έχει να σας προσφέρει και κάτι διαφορετικό, είτε αυτό είναι αισθητική απόλαυση και ομορφιά στο σπίτι σας, είτε βελτίωση της σωματικής ή συναισθηματικής υγείας σας, γεμίζοντάς σας παράλληλα με καλή ενέργεια.

meygeia.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…