heeled-shoes-576x384

Δείτε μερικά απίθανα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να αντέξετε περισσότερο φορώντας τακούνια χωρίς να πονάτε.

Σε αυτό το άρθρο θα θέλαμε να μοιραστούμε 7 κόλπα για να μην πονάτε φορώντας τακούνια. Πολλές γυναίκες απολαμβάνουν το να φορούν τακούνια. Όμως, υπάρχουν πολλές οι οποίες δεν τα προτιμούν επειδή, παρότι τους αρέσουν, πονούν τα πόδια τους. 

Τα πόδια μας δεν είναι ανατομικά σχεδιασμένα για ψηλά τακούνια και η χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως πόνο, φουσκάλες, πρήξιμο ή σημάδια. Ακολουθώντας τα κόλπα μας παρακάτω, θα μπορέσετε να εξουδετερώσετε ή να μειώσετε αυτά τα προβλήματα και να απολαύσετε περισσότερο χρόνο με τα τακούνια σας! Μην τα χάσετε!

7 κόλπα για να μην πονάτε φορώντας τακούνια

Παρακάτω, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε ορισμένες συμβουλές για να εξουδετερώσετε ή να μειώσετε τις ενοχλήσεις που μπορούν να σας προξενήσουν τα τακούνια. Συνεχίστε την ανάγνωση!

1. Να είστε προσεκτικές όταν δοκιμάζετε τακούνια

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να ζητάτε το ακριβές μέγεθος του παπουτσιού σας. Η χρήση μεγαλύτερου ή μικρότερου, μπορεί να σας δημιουργήσει πρόβλημα στα πόδια. Μπορείτε να φαίνεται προφανές, αλλά ορισμένες φορές το ξεχνούμε και είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορούμε να περπατάμε καλά στα τακούνια μας.

Έτσι, θα πρέπει να δοκιμάζετε και τα δύο παπούτσια, να περπατήσετε σε αυτά και να βεβαιωθείτε ότι το τακούνι είναι ευθυγραμμισμένο με το μέσο του παπουτσιού. Εφόσον είναι ευθυγραμμισμένα σωστά, το σωματικό σας βάρος θα διανέμεται καλύτερα και έτσι θα αποτρέψετε πιθανούς τραυματισμούς.

Αν δεν έχετε συνηθίσει να φοράτε τακούνια, ή αν σας πονούν τα πόδια συχνά, δεν θα πρέπει ν’ αγοράσετε παπούτσια με τακούνι πάνω από 5 εκατοστά. Φροντίστε επίσης να επιλέγετε όσο πιο φαρδύ γίνεται. Έχοντας αυτά τα δύο κόλπα στο μυαλό σας όταν πάτε για ψώνια, θα σας βοηθήσουν να μην πονάτε φορώντας τακούνια αργότερα.

Πονάτε φορώντας τακούνια - Γυναίκα δοκιμάζει παπούτσια

2. Σπρέι για άνοιγμα τακουνιών

Κάποια παπούτσια είναι αρκετά στενά στο πάνω μέρος. Οι στενές μύτες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα όταν τα πόδια πρηστούν λίγο, για παράδειγμα, τη νύχτα εφόσον είστε όρθιες όλη την ημέρα. Γι’ αυτό, σας προτείνουμε τα ακόλουθα:

Πώς λειτουργεί:

  • Ψεκάστε μέσα στο παπούτσι.
  • Φορέστε τα παπούτσια σας.
  • Προσπαθήστε να περπατήσετε με αυτά για 20 λεπτά.
  • Επαναλάβετε μετά από 24 ώρες.
  • Αν κρίνετε απαραίτητο, επαναλάβετε τα βήματα μέχρι να νιώσετε ότι σας ταιριάζουν καλύτερα στα πόδια σας.

3. Χρησιμοποιήστε γεμίσματα

Τα γεμίσματα είναι μικρά, απαλά μαξιλαράκια που μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε συγκεκριμένα σημεία του παπουτσιού για ν’ αποτρέψετε τον πόνο. Είναι πολύ πρακτικά και μπορούν να χωρέσουν μέσα στα παπούτσια σας σε ένα λεπτό. Θα πρέπει να έχετε ένα ζευγάρι στην τσάντα σας για έκτακτες περιπτώσεις. Εδώ σας έχουμε δύο κόλπα:

  • Για το πάνω μέρος του ποδιού, εκεί όπου το πόδι συναντά τα δάκτυλα: Είναι φυσικό να πονά εκεί το πόδι επειδή εκεί λυγίζει και, επιπλέον, υποστηρίζει το βάρος του σώματος.
  • Για τις φτέρνες: Άλλη μια περιοχή που πονά συνήθως είναι εκεί που συναντά η φτέρνα σας το τακούνι.

4. Αντιολισθητικό αυτοκόλλητο για τακούνια

Αυτά τα αντιολισθητικά αυτοκόλλητα χρησιμοποιούνται για τα πόδια σας. Τα προστατεύουν από το τρίψιμο με το παπούτσι σας, όπως αν φορούσατε καλτσόν. Είναι υπέροχα, ειδικά όταν τα παπούτσια σας προκαλούν πόνο σε συγκεκριμένα σημεία του ποδιού καθώς ανακουφίζουν από τον πόνο και σας επιτρέπουν να συνεχίσετε να φοράτε τακούνια.

5. “Κολλήστε” τα δάκτυλά σας

Αυτό είναι ένα απλό αλλά αποτελεσματικό κόλπο. Με τη χρήση μια γάζας, κολλήστε το τρίτο και το τέταρτο δάκτυλο του κάθε ποδιού. Είναι αποτελεσματικό επειδή απενεργοποιεί το νεύρο που είναι υπεύθυνο για τη μετάδοση του σήματος πόνου.

6. Βάλτε τα παπούτσια σας στην κατάψυξη

Μια ακόμη εξαιρετική συμβουλή όταν είναι λίγο στενά τα παπούτσια σας. Η ψύξη των σακουλών αυξάνει σταδιακά το μέγεθός τους, ανοίγοντας τα παπούτσια. Επιπροσθέτως, το κρύο έχει ως μπόνους την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και φορώντας τα θα μειώσετε τον πόνο.

Πώς λειτουργεί:

  • Γεμίστε δύο πλαστικές σακούλες με νερό.
  • Βάλτε μία σε κάθε παπούτσι.
  • Τοποθετήστε τα παπούτσια στην κατάψυξη.
  • Αφήστε τα για λίγες ώρες.
  • Στη συνέχεια, αφαιρέστε τις σακούλες και φορέστε τα παπούτσια.
Πονάτε φορώντας τακούνια - Παπούτσια με ψηλά τακούνια

7. Να έχετε μαζί σας έξτρα παπούτσια

Μια καλή ιδέα είναι να έχετε πάντα μαζί σας ένα έξτρα ζευγάρι παπούτσια στην τσάντα σας, για ν’ αλλάζετε σε έκτακτες περιπτώσεις καθώς όσο μεγαλώνει η πληγή, τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστεί για να επουλωθεί.

Με τις συμβουλές μας για να μην πονάτε φορώντας τακούνια θα μπορέσετε να δοκιμάζετε τα τακούνια σας όλη νύχτα ή όλη μέρα. Δοκιμάστε πρώτα όποια ταιριάζει στις ανάγκες σας. Πείτε μας ποια συμβουλή χρησιμοποιήσατε και πώς λειτούργησε στη δική σας περίπτωση!

Πηγή:meygeia.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…