1-byra

Εφόσον την πίνετε υπεύθυνα και με μέτρο, η μπύρα μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς και των νεφρών σας καθώς και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Γνωρίζετε για τις ωφέλειες της μπύρας; Καταρχάς είναι καλή ιδέα να επισημανθεί ότι η υπερβολική κατανάλωση οινοπνεύματος σας κάνει κακό.

Όμως ένα ή δύο ποτά την εβδομάδα μπορεί να σας κάνουν καλό. Αναμφίβολα έχετε ακούσει ότι ένα ποτήρι κρασί με το βραδινό σας γεύμα μπορεί να κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς σας.

Τι γίνεται όμως με την μπύρα; Στο σημερινό άρθρο θέλουμε να σας μιλήσουμε για μερικές από τις ωφέλειες της μπύρας.

Από τι φτιάχνεται η μπύρα;

Είναι αλήθεια ότι τα οινοπνευματώδη ποτά δεν είναι τόσο υγιεινά όσο ένας φυσικός χυμός ή το νερό, όμως έχουν και ορισμένα καλά χαρακτηριστικά.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η μπύρα έχει μικρή περιεκτικότητα σε οινόπνευμα, όμως όταν πίνεται σε υπερβολικές ποσότητες σε πάρτι ή σε κοινωνικές συγκεντρώσεις, αποκτά κακή φήμη. Όμως η μπύρα δεν είναι εχθρός σας. Μπορεί ακόμα και να προταθεί ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής!

Μεταξύ των συστατικών της βρίσκουμε τα εξής:

Λυκίσκος

Τον βρίσκουμε μόνο στην μπύρα και έχει πικρή γεύση που ανοίγει την όρεξη.

Βύνη

Η βύνη εξασφαλίζει υδατάνθρακες, μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες και λιπαρά οξέα.

Νερό

Μισόλιτρα μπύρας σε τραπέζι

Το νερό αποτελεί θεμελιώδες συστατικό στη διαδικασία παρασκευής της μπύρας. Στην μπύρα υπάρχει περισσότερο νερό από οτιδήποτε άλλο.

Η μπύρα έχει λίγες θερμίδες και μπορεί να καλύψει ένα μέρος των ημερήσιων αναγκών σας σε κάλιο και σε φώσφορο.

Οι μπύρες χωρίς οινόπνευμα περιέχουν μια καλή δόση βιταμινών του συμπλέγματος Β. Αυτές συνιστώνται για αθλητές, εγκύους και θηλάζουσες και για ανθρώπους που δεν θέλουν ή δεν πρέπει να πίνουν οινοπνευματώδη ποτά.

Οι εκπληκτικές ωφέλειες που έχει η μπύρα

Αν την πίνετε με μέτρο, η μπύρα δεν βλάπτει την υγεία σας -αντιθέτως! Δώστε προσοχή στις πολλές ωφέλειες που έχει η κατανάλωση αυτού του πλούσιου ποτού:

Είναι θρεπτική

Επειδή φτιάχνεται με φυτά και δημητριακά (όπως κριθάρι, λυκίσκο και στάρι), η μπύρα είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, ψευδάργυρο, κάλιο και φώσφορο.

Περιέχει επίσης μια καλή ποσότητα διαλυτών φυτικών ινών, που προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα ενώ βελτιώνουν την πέψη σας.

Προλαμβάνει ασθένειες

Δύο ποτήρια μπύρας και τα συστατικά της

Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα, η μπύρα μπορεί να προλάβει ασθένειες που οφείλονται στην εκφύλιση των νευρώνων στον εγκέφαλο (όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ και η νόσος του Πάρκινσον).

Στη συγκεκριμένη μελέτη διαπιστώθηκε ότι το οξειδωτικό στρες στα κύτταρα (που προκαλεί αυτό το είδος εκφυλιστικών νόσων) μειώνεται χάρη στον λυκίσκο της μπύρας, εφόσον η μπύρα καταναλώνεται με μέτρο.

Επιπλέον, η μπύρα θα μπορούσε να μειώσει τις πιθανότητες να υποφέρετε από οστεοπόρωση επειδή περιέχει πυρίτιο. Αυτό το μεταλλικό στοιχείο βοηθάει τα οστά να αναπτύσσονται και να διατηρούνται γερά.

Τα φυτικά συστατικά στην μπύρα μπορούν να συνεισφέρουν στην πρόληψη της εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου, του διαβήτη και των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Ωφελεί τα νεφρά σας

Η υγεία των νεφρών σας μπορεί να ωφεληθεί αν πίνετε μπύρα. Ναι, σωστά διαβάσατε. Η κατανάλωση μπύρας με μέτρο προλαμβάνει τον σχηματισμό λίθων στα νεφρά, επειδή η μπύρα περιέχει πολύ νερό.

Χάρη στις διουρητικές της ιδιότητες η μπύρα προάγει την αποβολή των τοξινών που συσσωρεύονται στο σώμα σας μέσω των ούρων.

Επιπλέον, αυτό σημαίνει ότι η μπύρα σταματάει την απώλεια ασβεστίου από τα οστά σας προς άλλα σημεία του σώματος. Με αυτόν τον τρόπο προλαμβάνει τον σχηματισμό λίθων.

Κάνει καλό στην καρδιά σας

Τρία ποτήρια μπύρας σε τραπέζι

Μια μπύρα πότε-πότε συμβάλλει στην προστασία της καρδιάς σας (όπως και όταν πίνετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί με το βραδινό σας γεύμα).

Η κατανάλωση μπύρας μειώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά προβλήματα όπως το εγκεφαλικό, η καρδιακή προσβολή ή η αρτηριοσκλήρωση.

Μειώνει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερίνης

Όταν πίνετε μπύρα, βοηθάτε το αίμα σας να απαλλαγεί από τα λιπίδια που συσσωρεύονται στα τείχη των αρτηριών σας. Αυτό όχι μόνο βοηθάει στη μείωση της LDL, ή της «κακής» χοληστερίνης, αλλά αυξάνει και την HDL, την «καλή» χοληστερίνη.

Δύο μόνο ποτήρια την εβδομάδα αρκούν.

Ενισχύει το γυναικείο ανοσοποιητικό σύστημα

Η κατανάλωση μπύρας με μέτρο μπορεί να βελτιώσει την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος στις ενήλικες γυναίκες (ωστόσο συμβαίνει το αντίθετο αν η μπύρα καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες).

Ο κίνδυνος για μολυσματικές ασθένειες μειώνεται, καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα είναι περισσότερο ικανό να μην τους επιτρέπει να προσβάλουν το σώμα.

Δοκιμάστε να πίνετε μπύρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα -θα δείτε ότι έχετε λιγότερες πιθανότητες να πάθετε γρίπη, κρυολογήματα ή πονόλαιμο.

Παρατείνει τη ζωή σας

Μπύρα από το μπουκάλι στο ποτήρι

Δεν λέμε ότι μονάχα πίνοντας μπύρα θα ζήσετε μέχρι τα εκατό, όμως η μπύρα θα αυξήσει το προσδόκιμο ζωής σας. Αυτό επειδή περιέχει χιλιάδες συστατικά με αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Αυτό σημαίνει ότι, όταν πίνετε μπύρα, προστατεύετε το σώμα σας από την κυτταρική βλάβη και τη γήρανση. Ως αποτέλεσμα, θα ζήσετε περισσότερο και θα απολαύσετε μια καλύτερη ζωή.

Και αυτές δεν είναι οι μόνες ωφέλειες που κάνουν την μπύρα να ξεχωρίζει.

Για παράδειγμα, θα πρέπει να γνωρίζετε επίσης ότι η μπύρα αποτελεί εξαιρετική μέθοδο αντιμετώπισης της αϋπνίας, προλαμβάνει τη δημιουργία θρόμβων αίματος, βελτιώνει τη μνήμη σας και μπορεί να κάνει το δέρμα σας να δείχνει πιο όμορφο και πιο νεανικό.

Τώρα που τα γνωρίζετε όλα αυτά, πίνετε πότε-πότε ένα μισόλιτρο μπύρα χωρίς να αισθάνεστε ενοχές.

meygeia.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Πωλείται μονοκατοικία 110 τμ στο Μουζάκι

Πωλείται μονοκατοικία 110 τ.μ , με οικόπεδο περίπου  250 τ.μ στο Μουζάκι Καρδίτσας, απέναν…