7-ekpliktikes-symvoules-gia-na-apofygete-tin-katakratisi-ygron

Τόσο η συχνή γυμναστική όσο και η επαρκής ξεκούραση είναι απαραίτητα για να αποτρέψετε την κατακράτηση υγρών. Και τα δύο σας βοηθούν να προάγετε την εξουδετέρωσή τους και να αποτοξινώσετε το σώμα σας. Μάθετε περισσότερα σ’ αυτό το άρθρο!

Το οίδημα, αλλιώς γνωστό ως κατακράτηση υγρών, είναι ένα πρόβλημα ανησυχητικά αυξανόμενο τα τελευταία χρόνια.

Παρότι δεν αποτελεί ασθένεια, η κατακράτηση υγρών μπορεί να πυροδοτήσει μια σειρά αντιδράσεων που μπορούν να σας προειδοποιήσουν για μεγαλύτερες διαταραχές, όπως η νεφρική ανεπάρκεια ή η αρθρίτιδα.

Συμβαίνει όταν τα υγρά παγιδεύονται στους ιστούς του σώματος, αυξάνοντας τα επίπεδα φλεγμονών. Έτσι δημιουργούν προβλήματα στο κυκλοφορικό και λεμφικό σας σύστημα.

Το πιο κοινό σύμπτωμα είναι το πρήξιμο των άκρων, ενώ μπορεί να προκληθεί και πόνος, κόπωση και δυσκολία να αντεπεξέλθετε σε συγκεκριμένες κινήσεις.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν κάποιες υγιεινές πρακτικές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την εμφάνιση των παραπάνω, αν τις κάνετε συχνά.

Σήμερα, θα θέλαμε να μοιραστούμε επτά από αυτές.

1. Πιείτε περισσότερο νερό για την κατακράτηση υγρών

Κατακράτηση υγρών, πίνετε νερό

Παρόλο που πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν δύσκολο να πίνουν αρκετή ποσότητα νερού κάθε μέρα, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το νερό είναι ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους να αποφύγετε τις φλεγμονές και την κατακράτηση υγρών στους ιστούς.

Το νερό δεν θα αυξήσει την ποσότητα υγρών στο σώμα σας, το αντίθετο. Υποστηρίζει τη νεφρική λειτουργία και διεγείρει την αποβολή των υγρών μέσω των ούρων.

Η αποτοξινωτική και διουρητική δύναμη του νερού βοηθά την εξουδετέρωση αποβλήτων που ταξιδεύουν στο αίμα, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν αυτή τη διαταραχή.

2. Μειώστε την πρόσληψη άλατος

Η υπερβολική κατανάλωση άλατος είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που σχετίζονται με την κατακράτηση υγρών μόλις ενηλικιωθείτε.

Η συσσώρευση νατρίου προκαλεί αστάθεια στα επίπεδα των ηλεκτρολυτών σας και αλλοιώνει τις φλεγμονώδεις διεργασίες σας.

Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό να μειώσετε την κατανάλωση άλατος με τα κυρίως γεύματά σας και να θυμάστε ότι βρίσκετε υψηλά επίπεδα νατρίου σε τροφές όπως:

  • Λουκάνικα
  • Κονσέρβες
  • Σως για σαλάτες και σάλτσες
  • Ποπ κορν
  • Τηγανιτά και σνακ
  • Τυριά

3. Αποφύγετε τα στενά ρούχα

Κατακράτηση υγρών, στενά ρούχα

Η χρήση στενών ρούχων είναι συνηθισμένη στις μέρες μας και πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τις συνέπειες στην υγεία τους.

Παρότι είναι φαινομενικά ακίνδυνα να τα φοράτε, η πίεση που ασκούν στο σώμα σας επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος και τις διεργασίες που οδηγούν στη φυσική απομάκρυνση των υγρών.

Γι’ αυτό είναι καλύτερο να επιλέγετε μεγαλύτερα μεγέθη ή ρούχα φτιαγμένα από υλικά που δεν περιορίζουν το σώμα σας.

4. Γυμναστείτε τακτικά

Η υιοθέτηση μιας ρουτίνας σωματικής άσκησης είναι ένας τέλειος τρόπος για να αποφύγετε την κατακράτηση υγρών και όσων διαταραχών σχετίζονται με αυτή.

Οι κινήσεις που εκτελείτε σε κάθε τέτοια δραστηριότητα μπορούν να αυξήσουν τη λειτουργία του κυκλοφορικού και του λεμφικού σας συστήματος. Ως αντάλλαγμα, ενθαρρύνετε την αποβολή υγρών και αποβλήτων.

Η γυμναστική ωφελεί επίσης την υγεία των νεφρών σας, βελτιώνοντας την παραγωγή ούρων, ενδυναμώνοντας το ουροποιητικό σύστημα.

5. Ενεργοποιήστε το κυκλοφορικό σας

Κατακράτηση υγρών, βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος

Καθημερινές υγιεινές συνήθειες όπως το μασάζ και τα κρύα μπάνια είναι απλοί τρόποι προαγωγής της καλής κυκλοφορίας του αίματος.

Ενώ μπορεί να τα αγνοήσετε εύκολα ή να τα μπερδέψετε με άλλες παθήσεις, τα προβλήματα κατακράτησης υγρών μπορεί να οφείλονται στη φτωχή κυκλοφορία του αίματος.

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να λάβετε μέτρα που θα σας βοηθήσουν να επαναφέρετε τη ροή του αίματος ώστε να αποφύγετε και να θεραπεύσετε αυτή την πάθηση.

6. Να κοιμάστε καλά

Ένας, καλής ποιότητας, ύπνος επηρεάζει επίσης την αποτροπή οιδήματος και άλλων φλεγμονωδών παθήσεων.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, χαλαρώνουν οι μυς σας και το αίμα σας κυκλοφορεί ευκολότερα. Επιπλέον, το σώμα σας εκτελεί κάποιες λειτουργίες απαραίτητες για την αποτοξίνωση.

Έτσι βοηθάτε την εξουδετέρωση κατακρατημένων υγρών και αυξάνετε τα επίπεδα ενέργεια σας καλύτερη παραγωγικότητα.

7. Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Κατακράτηση υγρών, υγιεινές συνήθειες

Η καθημερινή κατανάλωση φρέσκων τροφών όπως τα φρούτα και τα λαχανικά προμηθεύει το σώμα σας με πληθώρα ωφελειών για να ανακουφιστείτε από την κατακράτηση υγρών και τις φλεγμονές.

Η περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, νερό, ίνες και άλλες απαραίτητες θρεπτικές ουσίες βελτιώνουν τη λειτουργία των νεφρών σας. Επιπροσθέτως, προάγουν την αποβολή αποβλήτων.

Έτσι, ελέγχετε την υψηλή πίεση, τις μυϊκές παθήσεις και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με την κατακράτηση υγρών.

Ανησυχείτε για την κατακράτηση υγρών; Ακολουθείστε αυτές τις απλές συμβουλές!

Πηγή:meygeia.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…