xeri-skoupizei-fylla-fytoy

Ο καιρός του χειμώνα αποτελεί μια πρόκληση για τα αγαπημένα μας φυτά που στολίζουν το μπαλκόνι αλλά και το εσωτερικό του σπιτιού μας. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν ο καιρός κρυώνει χρειάζονται λίγη παραπάνω φροντίδα ώστε να επιβιώσουν στις νέες συνθήκες. Φυσικά, το να τα πάρεις από το μπαλκόνι μέσα στο σπίτι είναι μια λύση αλλά ακόμα και τότε μερικά σημεία χρειάζονται προσοχή.

Αν θέλεις λοιπόν τα φυτά σου να επιβιώσουν φέτος το χειμώνα πρέπει να δώσεις προσοχή σε μερικά σημεία. Δες 5 tips για να κρατήσεις τα φυτά σου υγιή το χειμώνα!

5 Συμβουλές για να διατηρήσεις τα φυτά το χειμώνα!

1. Μην τα ποτίζεις υπερβολικά

ποτιστήρι γλάστρα φυτά

Το χειμώνα τα φυτά σου δε χρειάζονται τόσο νερό όσο το καλοκαίρι. Αν συνεχίζεις να τα ποτίζεις όσο το καλοκαίρι τότε υπάρχει ο κίνδυνος να αναπτύξουν μούχλα ή ασθένειες. Για το λόγο αυτό το πότισμα πρέπει να είναι ελαφρύ. Αν έχεις αμφιβολίες τότε βάλε το χέρι σου στο χώμα για να δεις αν έχει υγρασία ή όχι.

 

2. Μην ξεχνάς να καθαρίζεις τα φύλλα

χέρι σκουπίζει φύλλα φυτού

Το χειμώνα που παίρνεις τα φυτά σου μέσα στο σπίτι είναι πιθανό να σκονίζονται. Η σκόνη όμως σίγουρα δεν τους κάνει καλό. Αφενός, η σκόνη μπορεί να προκαλέσει ασθένειες και αφετέρου εμποδίζει την απορρόφηση της ηλιακής ακτινοβολίας. Μια φορά το μήνα περίπου λοιπόν πέρασε με ένα βρεγμένο πανί τα φύλλα και θα είναι γυαλιστερά και πιο υγιή!

 

3. Χρησιμοποίησε αφυγραντήρα

αφυγραντήρας φυτό καρέκλα

Ο αφυγραντήρας κάνει την ατμόσφαιρα στο σπίτι πιο ευχάριστη όχι μόνο για σένα αλλά και για τα φυτά σου. Συγκεκριμένα, με ένα αφυγραντήρα είναι πιο εύκολο να ελέγχεις τα επίπεδα της υγρασίας στο χώρο, ώστε να την προσαρμόσεις στις ανάγκες των φυτών σου. Με τον τρόπο αυτό θα περιορίσεις μούχλα και άλλους μικροοργανισμούς που αναπτύσσονται πιο εύκολα όταν η υγρασία στο χώρο είναι υψηλή.

 

4. Τοποθέτησε τις γλάστρες μακριά από καλοριφέρ

άσπρες γλάστρες φυτά

Σίγουρα ο λόγος που παίρνεις τα φυτά σου μέσα είναι για να τα προστατέψεις από το κρύο του χειμώνα. Τοποθετώντας τα όμως μέσα πρέπει να προσέχεις ώστε να μην τα καταστρέψεις από την πολλή ζέστη. Απομάκρυνε λοιπόν τα φυτά από το καλοριφέρ ή από το τζάκι καθώς η υψηλή θερμοκρασία θα τα ξηράνει και θα κάψει τα φύλλα τους.

 

5. Βάλε τα φυτά κοντά στο παράθυρο

φυτά παράθυρο βιβλία χειμώνας

Το χειμώνα η ηλιακή ακτινοβολία είναι λιγότερο έντονη. Ειδικά μάλιστα όταν τα φυτά είναι μέσα στο σπίτι είναι πιο δύσκολο να πάρουν το φως που χρειάζονται. Γι’ αυτό πρέπει να τοποθετήσεις τις γλάστρες κοντά στο παράθυρο ώστε να απορροφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο φως. Επιπλέον, καλό είναι να περιστρέφεις τα φυτά σου μια στο τόσο ώστε να τα «βλέπει» ο ήλιος ομοιόμορφα.

Πηγή: ediva.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Θ. Χήρας από Πύλη: Σας καλώ σε μια νέα πορεία με γνω΄ση, σύνεση και όραμα, στηρίζοντας μια παρουσία με μέλλον, όραμα & αξίες(βίντεο/φωτό)

Την κεντρική του ομιλία στην Πύλη, μπροστά από τον χώρο του εκλογικού του κέντρου, πραγματ…