aerobic-exercise

Αν δεν θέλετε να καταστρέψετε τα αποτελέσματα της ρουτίνας της άσκησης σας, είναι σημαντικό να σκεφτείτε τι τρώτε μετά την ολοκλήρωση της προπόνησής σας.

Πολλές φορές, παρέχετε στον εαυτό σας τη λάθος τροφή επειδή δεν ξέρετε τι κάνετεΕάν πρόκειται να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και προσπαθείτε να τον φροντίσετε, δώστε προσοχή. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει μια σειρά από τρόφιμα που δεν θα πρέπει να φάτε μετά την άσκηση. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα που είναι κατάλληλα.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το τι θα πρέπει να αποφύγετε και τι θα πρέπει να συμπεριλάβετε στη ρουτίνα σας.

Ποια τρόφιμα θα πρέπει να αποφεύγω μετά από την άσκηση;


1. Κόκκινο κρέας


κρέας μετά από την άσκηση

Η άσκηση αυξάνει την πνευματική απόδοση, αλλά αυτό δεν συμβαίνει εάν τρώτε αμέσως μετά κόκκινο κρέας.

  • Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Γεωργίας, χρειάζονται μόνο 20 λεπτά άσκησης για την καλύτερη εκμάθηση και διατήρηση πληροφοριών.
  • Ωστόσο, αυτό δεν είναι δυνατό εάν τρώτε αμέσως μετά κόκκινο κρέαςΗ κατανάλωσή του μπορεί να έχει επιπτώσεις που δεν είναι ευεργετικές για τον εγκέφαλό σας, αφού μετά την κατανάλωσή του, περιορίζει τη μάθηση και τη μνήμη.

Επίσης σχετίζεται με την ποσότητα των κορεσμένων λιπών που έχει το κόκκινο κρέας και που τείνουν να επιβραδύνουν το μεταβολισμό σαςΑυτό δεν είναι πολύ επιθυμητό εάν προσπαθείτε να διατηρήσετε την πεπτική σας υγεία. Μάθετε περισσότερα στην έρευνα των Δρ. Lopez et al. εδώ.

 

2. Εμπορικά Smoothies


χυμοί μετά από την άσκηση

Τα προπαρασκευασμένα smoothies πωλούνται με ένα πολύ χαμηλό πρότυπο υγείας. Θα πρέπει επίσης να έχετε κατά νου ότι, τελικά, είναι γεμάτα με ζάχαρη επειδή δεν είναι φρέσκα.

Μπορεί να φαίνεται ότι τα smoothies είναι το τέλειο ρόφημα για να συμπληρώσει ένα απόγευμα έντονων προπονήσεων. Ωστόσο, σκεφτείτε το γεγονός ότι δεν συνιστώνται όλα τα smoothies.

  • Χωρίς να πάτε μακριά, εκείνα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη θα διπλασιάσουν την ποσότητα θερμίδων που χάσατε κατά τη διάρκεια της άσκησηςΝα είστε προσεκτικοί με την κατανάλωσή τους!

Αν θέλετε να τα πιείτε, επιλέξτε τις φυσικές εναλλακτικές λύσειςΤα καλύτερα γίνονται με βάση τα λαχανικά και τις ίνες και δεν έχουν πρόσθετη ζάχαρη.


3. Τηγανητά τρόφιμα


φαγητ, σνακ μετά από την άσκηση

Τα τηγανητά τρόφιμα και το γρήγορο φαγητό έχουν μεγάλο αριθμό κορεσμένων λιπών. Αυτός ο τύπος τροφής δεν συνιστάται ανά πάσα στιγμή, ειδικά όχι αμέσως μετά την άσκηση.

  • Η ανταμοιβή σας μετά από μια προπόνηση δεν θα πρέπει να είναι το να τρώτε περισσότερες θερμίδες από ό, τι χάσατε. Λάβετε υπόψη ότι το σώμα σας χρειάζεται 9 γραμμάρια ενέργειας για να αφομοιώσει 1 γραμμάριο λίπους.
  • Επιπλέον, αυτός ο τύπος τροφίμων είναι υπεύθυνος για την επιβράδυνση του μεταβολισμού σας, που με την σωματική άσκηση δουλέψατε τόσο σκληρά ώστε να τον επιταχύνετε.

4. Ξηροί καρποί

καρποί μετά από την άσκηση

Αν και οι καρποί με κέλυφος είναι υγιείς όταν τρώγονται σε μικρές ποσότητες, είναι καλύτερο να μην τους δοκιμάσετε μετά την άσκηση.

  • Είναι καλό να τρώτε τρόφιμα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, και αν και τα καρύδια είναι, πρέπει επίσης να λάβετε υπόψιν ότι είναι επίσης υψηλά σε λιπαρά.
  • Επιπλέον, οι ξηροί καρποί επιβραδύνουν το μεταβολισμό σας και εξαιτίας αυτού, δεν συνιστάται να τους τρώτε μετά την άσκηση.


5. Καφές

καφές μετά από την άσκηση

Ο καφές είναι ένα ποτό που σας αφυδατώνει, γι ‘αυτό δεν συνιστάται μετά από μια προπόνηση.

Αντ ‘αυτού, επιλέξτε ένα  μπουκάλι με νερόΜε αυτό, μπορείτε να ικανοποιήσετε τη δίψα σας με ενυδατικό τρόπο.


Τρόφιμα που θα πρέπει να τρώτε μετά την άσκηση


Πρωτεΐνη

πρωτεϊνη μετά από την άσκηση

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, μετά από μια ρουτίνα προπόνησης θα πρέπει να τρώτε πρωτεΐνες.

  • Οι πιο κατάλληλες πρωτεΐνες για αυτή την περίοδο της ημέρας είναι αυτές που προέρχονται από το λευκό κρέας, όπως είναι το κοτόπουλο, η γαλοπούλα και τα ψάρια.
  • Συνιστάται επίσης να τρώτε πράσινα λαχανικά επειδή είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης.
  • Μια άλλη επιλογή είναι να επιλέξετε όσπρια, σόγια και σπόρους.

meygeia.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Κάρτα του Αγρότη: Ερωτήματα χωρίς απαντήσεις δημιουργούν ανησυχίες

– Η Κάρτα του Αγρότη ενώ αποτελεί μια ελπιδοφόρα πρωτοβουλία φέρνει μαζί της και σει…